Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lieve Sabine

'Mijn man is impotent
en daar baal ik van'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Mijn man is 53, ik ben tien jaar jonger. Hij heeft een half jaar geleden prostaatkanker gehad, is daarvoor geopereerd en sindsdien heeft hij een erectiestoornis. Dat is natuurlijk heel erg vervelend voor hem, maar ook voor mij. Ik heb ook mijn behoeften. Inmiddels is het een beladen onderwerp tussen ons geworden.

In het begin zei ik alleen 'Het geeft niet, schatje', maar inmiddels geeft het wel. Ik wil gewoon seks. Helaas is zijn behoefte om seks te hebben tot het nulpunt gezakt en ben ik inmiddels op het punt gekomen dat ik een minnaar overweeg. Zijn er meer vrouwen met dit probleem? Ik vind het namelijk heel moeilijk om te leven met een impotente man.

Sabine: "Ik hoop toch echt dat er wel wat meer tussen jou en je man is dan alleen de seks. Ik wil bijna zeggen: 'Wees blij dat hij niet overleden is aan de gevolgen van de kanker en nog bij je is'. Natuurlijk begrijpt iedereen dat ook jij behoefte hebt aan seks, maar het is pas een half jaar geleden dat hij geopereerd werd.

De kans dat hij weer gewoon een erectie krijgt, bestaat. Maar de zenuwen hebben tijd nodig om te herstellen. Dat kan 6 tot 36 maanden duren. Daarnaast lees ik overal dat het wel goed is om veel te 'oefenen'. Lees anders het verhaal van Henk en Ans eens. Ik hoop echt dat jullie er samen uit kunnen komen. Sterkte!"

Heb jij ook een vraag voor Lieve Sabine? Mail dan (anoniem) naar redactie@vrouw.nl o.v.v. 'Lieve Sabine'.