Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lieve Sabine

'Help, mijn man wil
naar de parenclub'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Ik ben ten einde raad want mijn man heeft afgelopen week aangegeven dat hij met mij naar een parenclub wil. Ik begrijp er helemaal niets van. Wat moet ik daar? Heeft hij niet meer genoeg aan mij? We zijn al twaalf jaar getrouwd en ik had niet het idee dat er iets schortte aan ons seksleven. We kijken regelmatig samen een pornootje, hebben ook nog steeds spannende en spontane vrijpartijen. En nu dit. Wat moet ik hiermee?

Sabine: 

"Poe hee, daar zou ik ook wel even van schrikken. Maar dat hij niet genoeg aan jou zou hebben, lijkt me niet aan de orde. Hij is klaarblijkelijk op zoek naar nog een manier om seks met jou te beleven. Iets spannends. Ik ben wel heel benieuwd waarom hij denkt dat het leuk daar is. Vindt hij het een opwindend idee als jij het met iemand anders zou doen bijvoorbeeld?

Een paar maanden geleden interviewde ik Tarja Meijers. Zij bezoekt als single vrouw regelmatig een parenclub en zij was juist heel enthousiast over dergelijke uitgaansgelegenheden. Wat ik van haar begreep is dat je ook met je man naar een club kunt gaan en daar dan niet actief hoeft mee te doen met de vrijpartijen om je heen.

Je zou er dus met je man een keer kunnen gaan kijken. En dan spreek je samen af dat er die keer niets gebeurt. Dan kun je er thuis over napraten. Wellicht gaan jullie er daarna nooit meer heen omdat het echt niets voor jou/jullie is.

En misschien verbaas je jezelf en vind je het best opwindend. Het is dus iets wat je met je man verder zou kunnen onderzoeken. Laat je me weten wat je uiteindelijk gedaan hebt? Ik ben wel heel benieuwd!"

Heb jij ook een vraag voor Lieve Sabine? Stuur dan hier anoniem je mail.