Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw kijkt op iphone
Foto: Hollandse Hoogte
Lieve Sabine

'Help! Ik vertrouw mijn man
voor geen cent meer!'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Ik heb mijn man op straat gezet en weet niet of ik hem er nog wel in moet laten. We zijn tien jaar getrouwd, hebben twee jonge dochters en zijn net verhuisd naar een koophuis. Maar een paar weken geleden vond ik een alarmerend WhatsAppje op mijn mans telefoon. Niet dat ik aan het zoeken was, maar toen hij de kinderen op een avond een kus gaf, plopte er een berichtje op zijn scherm: 'Ik kan niet wachten om weer op, onder en all over jou te zijn! xxx'. Mijn hart bonkte in mijn keel toen ik het bericht openklikte.

Toen las ik dus ook wat hij allemaal aan haar geappt had. Hij beweerde verliefd op haar te zijn en vroeg zich af of zij zich ook zo voelde. Uit niets bleek dat hij berouw had en/of ons huwelijk belangrijk vond. Ik was razend! Dus toen hij naar beneden kwam en nietsvermoedend naast mij op de bank plofte, heb ik de telefoon in zijn schoot gesmeten en geroepen dat hij vanavond bij die hoer kon gaan slapen. Hij keek in eerste instantie verbaasd maar had al snel door dat het menens was. Toen werd hij kwaad dat ik in zijn telefoon had gekeken. Maar ik was onverbiddelijk: eruit!

Inmiddels zijn we een maand verder en logeert hij bij zijn ouders. Iedere dag smeekt hij me of hij mag terugkomen. Hij heeft inmiddels opgebiecht dat de vrouw een collega is en dat hij slechts een kortstondige fling met haar had. Dat hij weliswaar enorm in de war was van haar maar dat het nooit eerder is gebeurd en hij absoluut niet bij ons weg wil. Hij heeft zichzelf laten overplaatsen naar een andere vestiging en al het contact verbroken. Maar ondanks het feit dat ik nog steeds van hem houd en het hartverscheurend vind voor onze kinderen, vind ik het moeilijk om hem er weer in te laten. Ik vertrouw hem voor geen cent meer. Wat te doen?

Sabine: "Geen wonder dat je hem niet vertrouwt! Dat snapt iedereen. Maar vertrouwen kan in sommige gevallen wel hersteld worden. Wellicht met hulp van een relatietherapeut. Want jullie kinderen zullen hoe dan ook blijer zijn als jullie bij elkaar blijven. En je zegt dat je nog steeds van hem houdt. Wil je het alleen daarom niet toch nog een kans geven? Je man zal er heel hard voor moeten werken om jouw vertrouwen weer terug te winnen. En ook jij zal moeten proberen om weer te gaan geloven in jullie huwelijk, en in de belofte van trouw die hij tien jaar geleden aflegde. Ik adviseer je dan ook om het nog wel een keer te proberen. Heel veel succes!

Heb jij ook een vraag voor Lieve Sabine? Stuur dan hier anoniem je mail.