Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man en vrouw met wijn
Foto: Image by StockSnap on Pixabay
Lieve Sabine

'Mijn vriend wil alleen seks
als hij gedronken heeft'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Mijn vriend en ik zijn nu drie jaar bij elkaar en hebben het heel gezellig samen. Maar al vanaf het begin is hij niet echt open en gemakkelijk tussen de lakens. Ook toont hij in het openbaar amper een vorm van affectie: hHij wil niet hand in hand lopen, slaat nooit eens een arm om me heen of geeft me een kus. Maar ik weet dat het ook heel anders kan zijn. Hebben we namelijk een feestje en drinkt hij een paar biertjes dan lijkt het wel of ik met een andere man verkering heb. Dan is hij namelijk gezellig, flirterig, warm en lief. Ook hebben we dan vaak heerlijke seks. Drinkt hij niet, dan gebeurt er dus helemaal niets. Omdat het contrast met de 'beschonken' dagen zo groot is, heb ik hem al meerdere keren gevraagd of hij wel happy met mij is. En of hij me wel aantrekkelijk en opwindend vindt. Hij antwoordt dan dat ik niet zo moeilijk moet doen. Dat ik toch weet dat hij van me houdt en dat ik het niet zo moet overdrijven. Maar het maakt me onzeker en het liefste zou ik hem iedere avond een fles wijn laten drinken om me gewild te voelen. Wat moet ik nou doen?

Sabine: "Alcohol behoort niet voor niets tot de verdovende middelen. Dus drink je het dan verdooft dat glas wijn of bier ook je hersenen. Daardoor verzwakken sommige remmingen en kan het dus dat je drukker, aanweziger en uitbundiger bent dan wanneer je niet drinkt. Maar die speelse man die jij ziet als hij wat gedronken heeft, 'huist' dus wel degelijk in je vriend. Maar om wat voor reden dan ook, vindt hij het fijner om die kant van zichzelf verborgen te houden.

Misschien is hij over te halen om toch wat emotioneel graafwerk te doen en uit te vinden waarom hij zich zo gesloten opstelt? Want je kunt hem best vertellen dat je je buitengesloten voelt en heel graag wat vaker die onbevangen kant zou willen zien. Daarnaast zou je kunnen proberen om het tussen de lakens wat speelser te maken- middels een grappig rollenspel bijvoorbeeld -, deze tips op te volgen of artikelen van seksuologe Eveline Stallaart te raadplegen.

Hem iedere keer drank voeren om die kant naar boven te krijgen, lijkt me namelijk een heel slecht plan. Seks op een luchtige manier (her-)introduceren in jullie leven is een gezonder idee. En mocht bovengenoemde geen baat hebben dan kunnen jullie altijd nog in gesprek gaan met een seksuoloog. Succes!"