Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Trevor Adeline
Lieve Sabine

'Ik heb seks
met mijn ex-man'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen. Deze keer: wel of niet met je ex het bed induiken?

Lieve Sabine,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik doe het met mijn ex-man. En dat zou misschien niet eens zo’n drama hoeven zijn, maar hij heeft al een jaar een nieuwe vriendin met wie hij samenwoont. Wij waren iets meer dan vijftien jaar samen, waarvan ruim tien getrouwd. We gingen uit elkaar omdat hij regelmatig vreemdging en we daar uiteindelijk toch zulke ruzies over kregen, dat we allebei maar besloten dat dit beter was. 

Maar ik ben altijd van hem blijven houden en ik vind hem nog steeds erg aantrekkelijk. Sinds de scheiding, drie jaar geleden, ben ik nog nooit met iemand anders geweest. Hij wel, en hij woont dus zelfs al samen. Maar sinds een paar weken zien wij elkaar weer stiekem. Het begon met een toevallige ontmoeting in de stad en omdat zijn vriendin als stewardess werkt, merkt ze er niets van als hij af en toe een nacht bij mij doorbrengt.

Ik wil hem heel graag terug, maar ik ben bang dat het dan weer misloopt. Wat zou jij doen?

Sabine: “Wat ik zou doen? Nou, héél hard weghollen! Sorry hoor, maar dit wordt toch helemaal nooit wat! Ik kan er echt niets anders van maken. Je ex gaat zijn nieuwe vriendin niet verlaten voor jou. Hij eet lekker van twee walletjes en je weet hoe hij in elkaar zit. Als ik jou was, zou ik me gaan richten op mijn eigen sociale leven. Ga lekker met je vrienden op stap, focus je op andere dingen dan die bedriegende ex van je. Als je aan deze grappenmaker blijft hangen, dan heb je over een jaartje of wat spijt als haren op je hoofd. Stel dat hij zijn vriendin wel verlaat en weer iets met jou begint, dan kun je er donder op zeggen dat hij ook jou weer zal bedriegen. Wegwezen dus. Heel veel succes ermee!”

Heb jij ook een vraag aan Lieve Sabine, stel deze dan hier anoniem.

Gerelateerde onderwerpen