Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lieve Sabine

'Ben ik raar omdat
ik altijd zin in seks heb?'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Misschien een rare vraag, maar in tegenstelling tot mijn vriendinnen heb ik eigenlijk alle dagen zin in seks. Ik hoor de verhalen aan over vriendjes en echtgenoten die afgewimpeld worden met een slappe smoes maar ik herken me daar totaal niet in. Ben ik anders dan andere vrouwen? Ik heb nu bijna negen jaar verkering met mijn vriend en eigenlijk is er niet zo heel veel veranderd ten opzichte van de eerste periode dat we bij elkaar waren. Als we samen zijn, hebben we zin in elkaar. En dat kan zomaar meerdere keren per dag zijn als de tijd dat toelaat. In het weekend bijvoorbeeld of ’s ochtends en ’s avonds. Mijn vriendinnen grappen weleens dat ik oversekst ben, maar ik begrijp hen juist niet zo goed. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Ik zou wel willen weten of er meer vrouwen zijn die een hoog libido hebben? 

Sabine: “Die zijn er zeker! Maar helaas kleeft aan een gezonde zin in seks ook vaak het predicaat ‘te makkelijk’ of ‘sletterig’.Dus zal niet iedereen er mee te koop lopen. Maar gelukkig is er een bewustzijnsverandering aan de gang. Vrouwen hoeven zich niet zedig te gedragen omdat dat zo hoort. Ze zijn baas over hun eigen lichaam en behoeftes en hebben ook in seksueel opzicht precies dezelfde ‘rechten’ als mannen. Natuurlijk heeft het geloof een, in mijn ogen, ronduit achterlijke stempel gedrukt op ons huidige denkbeeld over seks maar mijn credo is Genieten!. Met een hoofdletter G. Het is toch van de zotte dat het woord slet (ontuchtig vrouwspersoon) alleen maar bestaat voor vrouwen. Er is geen benaming te vinden voor mannen die veelvuldig en met verschillende mensen seks hebben. Bij de koffiemachine is hij een stoere bink omdat hij weer een paar veroveringen in zijn bed had afgelopen weekend. Vertel ik over mijn nieuwste sexcapade dan gaan er wenkbrauwen omhoog en vinden zelfs sommige vrouwen me te vrij. Vrouwen! Dat geloof je toch niet. Wat een dubbele seksuele moraal

Echt niet van deze tijd. Gelukkig zijn daar steeds meer mannen van doordrongen. Dus om antwoord te geven op jouw vraag: er zijn zeker meer vrouwen die een hoog libido hebben en genieten van seks. Precies zoals het bedoeld is. Wordt tijd dat we onze opvattingen, vooroordelen en totaal achterhaalde moraal eens bijstellen. Ik dank de vrouwen die midden jaren zestig een seksuele revolutie begonnen, tijd dat wij het voortzetten. Neem een voorbeeld aan vrouwen die zich wel uit durven spreken. Ik vind het zelfs een taak van alle moeders om hun dochters op te voeden met een positief seksueel zelfvertrouwen. Je mag Genieten!

Wil je ook een vraag stellen? Doe dat dan hier anoniem.