Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw op smartphone
Foto: Hollandse Hoogte | Emma Kim
Lijstje!

7 tekenen dat jij verslaafd
bent aan je telefoon

Ismay Gijsen

H

Het CBS maakte bekend dat steeds meer jongeren verslaafd zijn aan hun smartphone. Bij 40% lijdt zelfs de nachtrust hieronder. Maar niet alleen bij jongeren lijkt het apparaat aan hun hand vastgeplakt, wij volwassenen kunnen er ook wat van!

Kinderen

Als je niet hoort wat je kinderen zeggen aan de ontbijttafel omdat je zo verdiept bent in de (online) krant. Oeps!

 

In paniek raken

Je raakt compleet in paniek als je je telefoon niet kunt vinden. Tijdens het zoeken vind je hem dan gewoon in je tas, of nog erger; hij zat al die tijd gewoon in je hand. Als je erachter komt dat je telefoon nog thuis ligt, kan datzelfde paniekerige gevoel je ook bekruipen. 

Foto's maken

Je maakt overal foto's van. Van je kinderen tot aan het eten al dan niet in een restaurant. Zou je dat met een normaal fototoestel ook doen? Waarschijnlijk niet. 

Altijd mee

Je smartphone gaat altijd mee. Naar een afspraak met een vriendin, naar je werk, naar de wc... Altijd! 

Smoesjes

Als je smoesjes gaat verzinnen voor jezelf weet je dat je misschien toch een beetje verslaafd bent. "Maar ik heb mijn telefoon heel vaak voor mijn werk nodig." Geldt door Instagram scrollen ook onder werkzaamheden? 

Saaie meeting

Ligt je telefoon binnen handbereik tijdens een saaie, langdurige meeting? Dan is de kans groot dat je handjes beginnen te jeuken. 

WiFi op vakantie 

Een telefoonvrije vakantie is heerlijk maar je moet ook afkicken. Stel dat je had gerekend op een hotel mét WiFiverbinding maar die verbinding ligt er jouw hele vakantie uit? Dan kan dat een hoop frustatie opwekken.