Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Robert Daly | Hollandse Hoogte
Lijstje!

7 dingen die je écht mee moet nemen
naar een festival

Simone van Hugten

D

De festivalzomer is volop aan de gang. Heerlijk! Of je nou zin hebt in een stevig potje rock, dance of jazz: er is voor ieder wat wils. Om dat feestje zo soepel mogelijk te laten verlopen, delen wij alvast een lijstje met dingen die je écht niet mag vergeten. Scheelt weer wat kopzorgen, toch? 

1. Water

Het belooft de komende tijd bloedheet te worden, dus water is essentieel als je de hele dag in de zon staat. Als je geen flesje water mee mag nemen op het terrein, gooi dan de dop weg; dan mag hij vaak wel mee. En stop een extra dopje diep in je tasje (of in je beha, werkt ook hartstikke prima weet ik uit ervaring, kom je tenminste die ingang door zonder gedoe) voor als je nog een flesje koopt bij de bar en ’m daar ook zonder dop krijgt. 

2. Zonnebrand

Thuiskomen met een lichaam zo rood als een kreeft is niet leuk én ongezond. Neem dus genoeg zonnebrandcrème mee. Een reisverpakking is vaak al prima voor een eendaags festival. Als je een gevoelige huid hebt, is een apart flesje voor je gezicht fijn. Ook een aanrader: lippenbalsem met SPF. Die vergeten we namelijk te vaak. Want vellen aan je lippen? Nee, bedankt. 

3. Oordoppen

Je vergeet het vaak, maar oordoppen tegen de harde muziek zijn toch echt onmisbaar om tinnitus (harde piepen in je oor) te voorkomen. Ik hoor je zeggen: ‘Ach, die ene keer...’ Neen! Neem ze mee! 

4. Belangrijke pasjes

Je identiteitsbewijs en je pinpas heb je vast al klaarliggen, maar vergeet ook je zorgverzekeringspasje niet. Je weet maar nooit of er iets gebeurt. Gaan we niet vanuit, maar wees in ieder geval voorbereid.

5. Zonnebril

Zie je eindelijk die leuke band, schijnt de zon in je gezicht en sta je daar zo onhandig met je hand voor je ogen. Stop die zonnebril maar in je tas dus. En dat mag natuurlijk een hip modelletje zijn, want we willen ook een beetje de blits maken. 

6. Pleisters

Schaafwondjes, blaren, de horror! Het kan nooit kwaad om een setje pleisters mee te nemen, voor als die schoenen toch niet zo lekker blijken te zitten na een hele dag lopen en dansen. 

7. Powerbank 

Met al die telefoonbatterijen tegenwoordig, die sneller leeglopen dan een lekke fietsband, kun je maar beter een powerbank meenemen. Dan ben je tenminste niet verloren als je vrienden appen waar je bent of als je een kekke foto wil nemen. 

Nog even in de bonus:

Je toegangskaartje en telefoon. Uiteraard. Als er een buitje kan vallen: een poncho weegt niks en stop je zo in je tas. Veel makkelijker dan slepen met een regenjas. En krijg jij soms ook spontaan smetvrees van alle viezigheid die er rondzweeft op zo’n terrein? Desinfecterende handgel verricht wonderen. 

Gerelateerde onderwerpen