Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Paul Bradbury
Lijstje!

Kijken maar!
Nieuw op Netflix, HBO en Videoland in april

Journalist

Lizette van Loenen

E

Elke maand houden we je op de hoogte van de nieuwe series op Netflix, HBO en Videoland. In april kun je wegzwijmelen bij The Notebook (2004), komt het achtste én laatste seizoen van Game of Thrones (2011-2019) online en komt er een oud bekende voorbij in de film X+Y (2014). Klaar om te bingen?

Netflix

Santa Clarita Diet seizoen 3 – 29 maart

Yes, een derde seizoen van deze grappige, een tikkie rare serie is on it’s way! Ondanks dat de releasedatum net niet in april valt, willen we je 'm toch niet onthouden. Sheila (Drew Barrymore) is veranderd in een zombie, al zou je dat zo van de buitenkant niet zeggen.

Ze is moeder en heeft de hele dag trek in mensenbloed. Sheila en haar man zijn makelaar en in seizoen twee kregen ze heftige concurrentie. Seizoen drie kent wederom tien afleveringen van ongeveer een half uur. Lekker wegkijkvoer, dus.

The Notebook – 22 april

Ein-de-lijk hoef je deze klassieke tranentrekker met Ryan Gosling (bel me!) en de immer knappe Rachel McAdams niet meer te downloaden als je zin hebt in een avondje snotteren  met chips op schoot. Blok 22 april maar groots in je agenda, dan komt de film online. Love you, Netflix!

Gevoel voor tumor – 1 april

Tristan Devriendt (25) is geneeskundestudent en leidt een bruisend studentenleven vol mooie vrouwen en grote dromen in het verschiet. En hij speelt fanatiek rugby. Maar dan krijgt hij kanker en komen zijn dromen op een laag pitje. Ga deze Vlaamse serie zien, want hij krijgt een 8.1 op IMDb; een hogere waardering dan The Notebook hierboven, just saying. In deze 8-delige serie, waarin het zware onderwerp kanker op een bijzondere manier bespreekbaar wordt gemaakt, volg je Tristan en zijn familie en vrienden.

HBO

Game of Thrones seizoen 8 – 15 april

Het lange wachten is voorbij! Al in januari is er een superspannende trailer online gezet. Heel veel meer over dit 8ste seizoen is nog niet bekend maar we weten wel dat het hierna over en uit is met de pret (huilen!).

Het seizoen is met zes afleveringen korter dan zijn voorganger, maar de afleveringen duren wel langer, namelijk een uur of twee. Er is nog meer geld uit de kast getrokken voor dit laatste seizoen, dus dat belooft een spectaculair einde. En een zwart gat daarna, maar dat zijn zorgen voor later.

Mean Girls – 1 april

Wie zin heeft in een portie nostalgie, kan met deze film zijn/haar hart ophalen. Cady (Lindsay Lohan) gaat naar High School en heeft geen idee hoe gemeen het er daar soms aan toe kan gaan. Deze lekkere wegkijker verveelt nooit en kun je weer naar hartenlust aanzetten.

Videoland

Revenge - 1 april

Aan de buitenkant lijkt het allemaal schitterend, maar het is niet al goud wat er blinkt. In de Hamptons heersen rijkdom en macht, maar hoe dieper je in die wereld komt, hoe meer duistere geheimen en verraad er naar boven komen. Als Emily Thorne, de hoofdpersoon, verhuist naar deze buurt, ontdekt ze wat haar nieuwe buurtgenoten haar familie hebben aangedaan.

X+Y (A Brilliant Young Mind) - 1 april 

Als je fan was van de Netflix-serie Sex Education, dan herken je de hoofdpersoon in deze film (Asa Butterfield) meteen. Hoe goed hij in de serie is, zo fantastisch is hij in X+Y: een film die het leven van een jongen met zwaar autisme op een prachtige manier vastlegt. Je krijgt op een mooie manier een kijkje in zijn hoofd, wat de nodige ontroering met zich meebrengt. De verschillende personages in de film zijn stuk voor stuk parels. Gaat. Dit. Zien!