Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Robert Daly
Lijstje!

5 cadeautips
voor Moederdag

Meike Blommaert

Z

Zondag is het weer Moederdag. Reden om je (schoon)moeder in het zonnetje te zetten. Maar wil je eens wat anders geven dan het geijkte bosje bloemen? Of 'moet' je voor jezelf nog een verlanglijstje opstellen? Wij verzamelden uiteenlopende ideeën. Wie weet zit er wat bij!

1. Voor de creatieve moeder

Jorike maakt tekeningen met haar typemachine. Uit verveling haalde ze in 2014 de typemachine uit het stof en besloot er kunst mee te maken. Sindsdien is haar typemachine tevens een 'tekenmachine'. Dus stuur snel een foto op van jou en je moeder en zij typt er een mooie tekening van. Een origineel cadeau! 

2. Voor de holistische moeder

Helende stenen en kristallen zijn dé trend volgens onze beauty-collega Enith Oostlander. De Crystal-Infusion waterfles is niet zomaar een glazen fles; drinken uit deze fles zou kracht, energie of juist rust geven. Kies uit een van de zes helende stenen, vul de fles met water en laat het water met de steen vermengen. Het water schijnt de trillingsenergie van de steen over te nemen en het regelmatig drinken van dit water zou hetzelfde effect hebben als het dragen van een soortgelijke edelsteen. Kan je moeder wel een extra dosis inspiratie of creativiteit gebruiken? Koop er dan een met Bergkristal: deze steen staat bekend als de steen van hogere wijsheid!

3. De sportieve moeder

Geen armband voor de sportieve moeder maar een activity tracker. De Fitbit telt stappen en verbrande calorieën en meet je slaap. Via een bluetooth-verbinding houd je op je smartphone alle activiteiten bij en kan je notificaties ontvangen. Bovendien gaat deze trillen zodra jij een oproep of sms’je krijgt. Zo hoef je nooit meer een berichtje te missen!

4. De beauty-moeder

Met dit cadeau kan ze thuis aan de slag met bindweefselmassages voor het gezicht. Met een rozenkwartsroller masseer je een goede gezichtsolie in de huid waarmee de collageenproductie wordt aangewakkerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Door regelmatig met rozenkwarts over de huid te gaan wordt die op den duur strakker en steviger. Masseer van binnen naar buiten in een opwaartse beweging.

5. De drukke moeder 

Is jouw (schoon)moeder altijd druk of misschien zelfs (een tikkie) chaotisch? Deze slimme keramische mok blijft lang op temperatuur door de ingebouwde batterij, die vervolgens weer kan worden opgeladen via het bijgeleverde schoteltje. Met dit cadeau is het niet erg als je moeder is vergeten dat ze voor zichzelf een lekkere latte heeft gezet: die blijft zo namelijk gewoon warm tot ze wel even de tijd neemt om te gaan zitten!

Praat mee

Wat geef jij jouw (schoon)moeder zondag cadeau? En - mocht je moeder zijn - wat hoop je zelf te krijgen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!