Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lekker bingen!
Foto: Caiaimage
Lijstje!

Nieuwe films en series op Netflix, HBO en Videoland:
Bingen maar!

Journalist

Lizette van Loenen

F

Film- en serieliefhebbers opgelet! In juni komt er weer een hele lading nieuw kijkvoer online. Zowel op Netflix als op HBO en Videoland kun je bingen tot je erbij neervalt. En wij hebben de krenten alvast voor je uit de pap gevist. Ready, set, kijken maar!

NETFLIX

The Perfection – nu te zien

Als we alle reacties op internet mogen geloven, is dit een van de bizarste thrillers die ooit op Netflix is verschenen. Op Twitter gaat het nogal los over de onsmakelijke details en de enge verhaallijnen.

‘Je vergeeft het jezelf nooit’, schrijft een Twitteraar. De psychologische thriller gaat over celliste Charlotte, die op haar weg naar de top gestoord wordt door een concurrent. Een strijd die volledig uit de hand loopt…

Dunkirk – 15 juni

Een bijzondere Amerikaans-Brits-Frans-Nederlandse oorlogsfilm uit 2017, waarin de acteurs bijna geen tekst hebben. En juist dat zorgt ervoor dat de beelden bij je inslaan als een bom.

De grote lijn van het verhaal gaat over Operation Dynamo, oftewel de evacuatie van ruim driehonderdduizend Engelse militairen uit de Noord-Franse havenstad Duinkerke. Dit was een van de eerste grote nederlagen van de geallieerden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De film kent geen helden en geen vijand, maar is absoluut het kijken waard.

Black Mirror seizoen 5 – 5 juni

Bij Black Mirror weet je nooit of je het nu vet of juist eng moet vinden, wat er zich in de afleveringen afspeelt. Wie weet of het ooit de waarheid zal worden… In het nieuwe, vijfde seizoen van de serie worden drie nieuwe verhalen verteld waar je stuk voor stuk de rillingen van krijgt.

Een daarvan gaat over een eenzame tiener, die niets liever wil dan verbintenis voelen met haar favoriete popster. Een vreemde robot zou hier een grote rol in spelen. Spannend! 

HBO

Euphoria – 17 juni

Deze HBO-serie wordt op internet ook wel de nieuwe 30 Reasons Why genoemd. Topics als ingewikkelde relaties, drugsgebruik, identiteit, social media en trauma spelen de hoofdrol, dus dat klinkt enigszins als een logische vergelijking.

Rue, een zeventienjarig meisje dat worstelt met haar drugsverslaving, neemt je in Euphoria mee in haar dagelijkse bestaan. En dat blijkt niet al te makkelijk.

Big Little Lies seizoen 2 – 9 juni

Wie van een potje Amerikaans drama houdt, springt een gat in de lucht van deze parel van een serie. In de zeven afleveringen van het nieuwe seizoen word je meegenomen naar de pittoreske basisschool Pirriwee Public, waar het eerste seizoen in een totale chaos met een hoop sirenes en overleden mensen eindigde.

Het tweede seizoen belooft een goede mix van natuurlijk leugens, maar ook liefde en kwetsbaarheid te zijn.

VIDEOLAND

Temptation Island VIPS – 27 juni

Temptation lovers kunnen hun hart ophalen, want aan het eind van deze maand gaat het tweede seizoen van de serie van start. Dankzij insider Michella Kox weten we al een tijdje welke deelnemers erin zullen schitteren.

Quentin en Channah van Ex On The Beach is stel 1, Fabrizio en Pommeline, verleiders uit Temptation Island zijn koppel nummer 2, oud-deelnemer van Oh Oh Daar Gaan We Weer Damian Diepeveen en zijn vriendin Shirley Christina zijn koppel nummer drie.

Last but not least doen ook YouTuber Thomas Cox en zijn vriendin Yasmin mee. Zin in!

The Handmaid’s Tale seizoen 3 – 6 juni

Op de redactie zijn we fan van deze serie! Superspannend en lekker onvoorspelbaar zijn ook weer de codewoorden die het nieuwe seizoen omschrijven. The Handmaid’s Tale staat bekend om de politieke ondertoon, die in de nieuwe dertien afleveringen weer flink de kop op zal steken.

Er is een verkrachter actief in de stad Gilead, waar de verkrachte vrouwen hun kind moeten baren en aan de verkrachter moeten afstaan. Hoofdpersoon Offred probeert haar kind terug te vinden, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht.