Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Seksuologe Hanneke Termeer
Foto: Mariel Kolmschot
Lijstje!

Seksuologen geven hun gouden tip:
'Gooi de televisie de deur uit!'

journaliste

Sabine Leenhouts

E

Er zijn van die beroepen, die doen het altijd goed op verjaardagen. Wat dacht je van seksuoloog? Zes vakgenoten gunnen ons een kijkje in hun spreekkamer. Hebben zij alles al een keer gehoord, of krijgen ook zij nog weleens rooie oortjes? Hier delen zij hun gouden tip.

Irma van Steijn (52) 

Ze heeft een praktijk met haar man, beiden hebben twee kinderen uit een vorige relatie. Naast arbeids-, organisatie- en gezondheidszorgpsycholoog is ze seksuoloog NVVS.

De gouden tip van Irma: "Ik ben een doener en raad dan ook altijd aan om minder te babbelen en meer te doen. Dus verander bepaald gedrag waar nodig, probeer eens wat anders. En leg de nadruk op wat wél goed gaat, zowel bij je partner als bij jezelf."

Eveline Stallaart (36)

Ze is getrouwd en heeft twee zoons (5 en 2). Ze is de psycholoog/seksuoloog achter praktijk ESSH en zit soms als expert bij RTL Boulevard.

De gouden tip van Eveline: "Blijf checken of je allebei tevreden bent in de relatie. En heel belangrijk: er mag gelachen worden in de slaapkamer. Het hoeft echt niet allemaal perfect te zijn."

Talitha Rodenhuis (29)

Ze heeft een vriend en is als seksuoloog verbonden aan de online seksshop Easytoys

De gouden tip van Talitha: ''Omarm jezelf, heb jezelf lief en ontdek je seksuele ik. Je kunt het pas echt fijn hebben als je jezelf kent."

Astrid Kremers (47) 

Ze is getrouwd en heeft twee kinderen (18 en 16). Ze is met haar praktijk seksuoloog bij verschillende ziekenhuizen.

De gouden tip van Astrid: "Aandacht is het toverwoord. Zorg dat je aandacht voor jezelf en voor elkaar houdt. Met elkaar blijven communiceren over seks is ook belangrijk. Samen plezierige seks hebben is vaak het cement in een relatie."

Hanneke Termeer (56, foto)

Ze heeft twee jongvolwassen dochters, een zoon en een prille relatie. Ze werkt als seksuoloog zowel in het AMC als in haar praktijk.

De gouden tip van Hanneke: "Focus op plezier! Seks gaat niet over moeten, lukken en werken, maar over ontspannen, voelen en genieten."

Jolien Spoelstra (39)

Ze heeft een vriend en een zoon (5). In haar praktijk Move for Motion werkt zij als seksuoloog NVVS en GZ-psycholoog.

De gouden tip van Jolien: "Gooi de televisie de deur uit en maak contact met elkaar! Voor veel vrouwen is het belangrijk om verbondenheid te voelen, door tijd met elkaar door te brengen. Vanuit die verbondenheid kan zin in seks ontstaan, zonder die verbondenheid komt die zin vaak niet."

De volledige interviews met deze 6 seksuologen lees je in de VROUW Glossy Opgebiecht Special die nu in de winkel ligt.