Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© VROUW.
Foto: © VROUW.
Magazines

Tips van Claudia Schoemacher
Hoe schrijf je een erotisch verhaal?

Redactie VROUW

B

Ben jij de nieuwe E.L. James? De erotische boeken  voor en door vrouwen schieten als paddenstoelen uit de grond. 

Ook steeds meer Nederlandse schrijfsters wagen zich aan het genre. Daarom organiseert VROUW speciaal voor haar lezeressen een erotische verhalenwedstrijd. Maar waar moet je aan denken als je een erotisch verhaal wilt schrijven? Claudia Schoemacher, auteur van het boek Kamer 303 geeft advies.

Schaamte

"Allereerst moet je je over alle schaamte heen zetten. Gooi die angst over wat je moeder, familie en lezers van je verhaal vinden overboord." Dat is de allereerste tip van Claudia Schoemacher voor kandidaten voor de erotische verhalenwedstrijd van VROUW. 

Seksfilms

Claudia gebruikte in haar boek Kamer 303 veel autobiografische elementen, maar "dat hoef je natuurlijk niet te doen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar seksfilms. Als je alleen je eigen fantasie gebruikt dan ben je misschien wat beperkt. Probeer dingen te bekijken die je zelf niet zo snel zou doen. Zo kun je een breder publiek aanspreken. Wil je toch eigen ervaringen gebruiken, zorg dan dat je  de personen uit de werkelijkheid in je verhaal onherkenbaar maakt."

Klopt het wel?

Als je je fantasie de vrije loop laat, probeer dan toch realistisch te blijven. "Je kunt allerlei ingewikkelde standjes verzinnen, maar als het dan anatomisch niet klopt... Ik had voor mijn boek in  mijn enthousiasme allerlei ingewikkelde poses verzonnen. Totdat mijn uitgever zei ’maar als je dat doet dan zit toch niet je teen daar, maar je knie?' Mijn uitgever is een stuk langer dan ik, dus tsja, die pose klopte niet. Ik heb ook allerlei standjes met mijn personal trainer doorgenomen, natuurlijk met onze kleren aan!"

Laten lezen

"Als je eenmaal een ruwe versie heb geschreven, laat het door zowel mannen als vrouwen lezen. Mannen willen graag opgewonden raken door een verhaal, vrouwen ook wel, maar zij letten ook op de techniek en op het verhaal zelf. Het moet wel meeslepend zijn."

Doe mee aan de erotische verhalenwedstrijd

Deze tips van Claudia helpen je vast op weg om een zinderend erotisch verhaal in te leveren voor de erotische verhalenwedstrijd van VROUW. 

Stuur je verhaal van maximaal 1500 woorden voor 23 augustus naar vrouwmagazine@telegraaf.nl. Vermeld duidelijk je naam, adres en telefoonnummer en stuur een portretfoto van jezelf mee. Anoniem inzenden is niet mogelijk. De wedstrijd is alleen bedoeld voor vrouwen en plat taalgebruik is niet toegestaan.

Een deskundige jury bestaande uit de schrijfsters Claudia Schoemacher, Sonja Bakker en hoofdredacteur Marieke ’t Hart. Zij zullen uit de inzendingen tien verhalen kiezen. De eerste alinea’s van deze beste tien verhalen worden geplaatst op onze site. Lezeressen kunnen dan stemmen op hun favoriete verhaal.

Beauty verwenpakket

Het beste verhaal wordt geplaatst in VROUW Magazine en de winnares ontvangt een beauty verwenpakket. De verhalen van de nummers 2 en 3 worden geplaatst op onze site en alle winnaars krijgen het boek Kamer 303 van Claudia Schoemacher en Ibiza, de hemel en de hel van Sonja Bakker.

Gerelateerde onderwerpen