Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Hollandse Hoogte
Foto: © Hollandse Hoogte
Magazines

Waar let je op als je shapewear koopt
De grote verdwijntruc met shapewear

Redactie VROUW

G

Geen zorgen over die iets te dikke buik of hobbelige dijen. Daar hebben we nu shapewear voor. Maar waar moet je nu op letten als je shapewear aanschaft? Wij hebben een paar goede tips.

Niet te strak

Shapewear zit wat strakker dan je misschien gewend bent, maar het moet ook weer niet te strak zijn. Als het te strak zit dan kan dat extra rolletje dat je juist wilt camoufleren er op een andere plaats naar boven worden gedrukt. Bovendien kan te strakke shapewear zo oncomfortabel zitten dat het een avondje uit kan verpesten en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Goede maat

De goede maat uitzoeken is dus erg belangrijk. Het is heel verleidelijk om een setje online te kopen. Ga toch van te voren naar de winkel. Zo kun je verschillende merken even voelen. Is het lekker materiaal? Misschien moet je van het ene merk een M hebben en van een ander merk de maat L? Probeer eerst uit wat jou het beste bevalt.

Speciale gelegenheid

Shapewear hoef je niet alleen te dragen als je een speciale gelegenheid hebt, je kunt het ook naar je werk dragen. Maar let er dan wel op dat het comfortabel zit. Het kan een manier zijn om je zelfvertrouwen op te vijzelen.

Shapewear en zwangerschap

Overleg met je verloskundige of je speciale zwangerschap shapewear kunt dragen. ”Voor sommigen kan het helpen om het bekken en de buik meer steun te geven, maar je moet opletten dat het bijvoorbeeld niet je blaas afklemt waardoor je weer infecties kunt krijgen”, zegt een deskundige.

Getest!

De VROUW-redactie deed een greep in het corrigerende ondergoed en testte verschillende modellen en merken uit. Het resultaat kun je in VROUW magazine 46 lezen.

Ben jij een fan van shapewear? Laat ons weten waarom en praat met ons mee!

Gerelateerde onderwerpen