Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Koopmans
Foto: © Koopmans
Magazines

Weekmenu
Pannenkoeken met gerookte zalm en prei

Redactie VROUW

P

Pannenkoeken hebben maar twee kanten, zou je zeggen. Met dit recept leg je geen neutrale pannenkoeken meer op je bord. Voeg gerookte zalm en prei aan je pannenkoek toe en hij verandert van snelle hap in een uitgebreide maaltijd. Smullen!

Benodigdheden

(± 15 stuks)

  • 1 pak volkoren pannenkoekmix

  • 1 l melk

  • 4 eieren

  • boter of olie

  • 2 preien, fijn gesneden

  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes

  • 100 ml kookroom

  • 200 g gerookte zalm, fijn gesneden

  • verse dille, fijn gesneden

  • zout en peper

Bereinding

  1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roer met een garde of mixer tot een glad beslag.

  2. Voeg al roerend de rest van de melk en de 4 eieren toe.

  3. Laat de koekenpan heet worden en ver-hit een klontje boter of wat olie in de pan.

  4. Bak de prei en paprika even aan, giet de room erbij en laat ± 5 minuten op laag vuur trekken. Haal de pan van het vuur en roer de zalmsnippers en dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

  6. Verdeel zalm en prei over de pannenkoek.

BEREIDING 30 minuten

Gerelateerde onderwerpen