Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© GettyImages
Foto: © GettyImages
Magazines

Wat staat er deze week in VROUW magazine? | Sneak preview
Heeft 50 tinten ons seksleven veranderd?

Redactie VROUW

E

Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 31 terugleest.

'Mijn zoontje verdronk in het zwembad'

 

Dat een ongeluk in een heel klein hoekje zit, weet Linda Halberstadt (52) als geen ander. Haar vierjarige zoon Max ontsnapte even aan de aandacht en verdronk in het zwembad. Het verdriet was intens.

''Max was mijn cadeautje, hij werd geboren op mijn verjaardag. Een gezellig kind, vrolijk. Eigenwijs ook. We lagen weleens met elkaar overhoop, maar waren vooral heel hecht. Gerrit, zijn vader, werkte lange periodes in het buitenland en dat najaar waren we maanden met zijn tweetjes. Pas toen hij er niet meer was, besefte ik hoezeer mijn leven met dat van Max was verweven.

Ik zal die dag nooit vergeten. Gerrit was thuis en zou de volgende dag teruggaan naar Italië. We hadden een heerlijk weekend gehad. Max ging naar school en ’s middags zou Gerrit met hem gaan zwemmen – Max was een echte waterrat. Zelf zou ik de hele dag op pad zijn met een vriendin. Toen de telefoon op de terugweg ging, nam mijn vriendin op, maar ze kon het niet goed verstaan. Even later werd er opnieuw gebeld. Het was Gerrit: ‘Max is dood. Hij is verdronken…''

>> Benieuwd naar het volledige verhaal van Linda? Je leest het interview deze week in VROUW Magazine!

Column Sandra Schuurhof: gevloerd

Alweer zo'n twee jaar sta ik te koken op een vuilniszak. Elke dag als ik de pannen op het vuur zet, vraag ik mijzelf pissig af hoe het zover heeft kunnen komen. Waarom ben ik zo hardleers en heb ik met mijn verstand op nul voor iets moois maar totaal onpraktisch gekozen?!

Dit keer een houten vloer. Een visgraat afgewerkt met grijze hardwaxolie, schitterend om te zien maar dat is dan ook precies het enige waarvoor-ie geschikt is: ernaar kijken. Een kruimel laat al een buts achter, water maakt onuitwisbare vlekken en over vetspatten wil ik het niet eens hebben. Als ik even de andere kant opkijk, zit er weer een kring of gat in het hout en ben ik de hele avond met een speciaal bijgeleverde gereedschapskist aan het prutsen om de schade te minimaliseren. Kortom: ik heb een vloer waarop je niet kunt leven.

>> Lees hier alvast de hele column van Sandra!

Vakantie? 'Ik blijf thuis!'

 

Terwijl half Nederland op de Spaanse playa ligt of zit te smelten in de file op de Route du Soleil, zijn er ook mensen die niet met vakantie gaan. Vier vrouwen vertellen over waarom ze liever thuis blijven.

>> Benieuwd naar de verhalen van de vrouwen? Je leest het deze week in VROUW Magazine!

Heeft 50 Tinten Grijs ons seksleven veranderd?

 

Door de 50 Tinten Grijs-boeken en –film, die sinds kort op dvd uit is, loopt het storm bij erotische winkels. Journalist Fleur Baxmeier onderzoekt of het er ineens heel anders aan toegaat in de Nederlandse slaapkamers. En: moet zij er zelf toch ook aan geloven?

Miljoenen mensen over de hele wereld zijn geïnspireerd door 50 Tinten Grijs. De erotische boeken zijn hun nieuwe bijbels waar zee zonder gêne en vol enthousiasme uit prediken. Waardoor mij de gedachte bekruipt dat ik iets héél erg aan het missen ben. Zoals vriendin G mij toevertrouwde nadat zij voor het eerst een vastbindspelletje met haar man heeft gedaan: ''Hij was eerst doodsbang, maar daarna euforisch. Ik denk niet dat ik een man ooit zo gelukkig heb zien kijken na de seks als hij.'' Sterker nog: sinds G en haar man aan het experimenteren zijn geslagen, is het alsof ze tien dagen in plaats van tien jáár bij elkaar zijn: een dierlijk verlangen in hun ogen, seksueel getinte opmerkingen over en weer, hernieuwde verliefdheid. Ik heb heus niet te klagen over m’n eigen seksleven, maar dat stadium zijn vriendlief en ik al lang en breed gepasseerd. Is g een uitzondering of is 50 tinten Grijs dé sleutel om dat euforische hallelujagevoel uit de begintijd terug te halen? En hoe pak je dat als beginneling aan?

>> De antwoorden lees je deze week in VROUW Magazine!