Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Janine Jansen
Foto: © Janine Jansen
Magazines

Recept van de dag
Heerlijke havermuffins met pecangranola

Redactie VROUW

B

Ben jij de laatste tijd ook zo goed bezig met je voeding? Ga dan zo door! We hebben nog een lekker recept voor je klaarstaan: havermuffins met pecangranola. Absoluut het proberen waard!

Benodigdheden

(voor ± 12 muffins)

1. 1,5 dl melk

2. 1 vanillestokje, open, het merg eruit geschraapt

3. 2 eieren

4. 2 tl bakpoeder

5. 1 el honing

6. 1 banaan

7. 1 goudreinet, geschild, klokhuis verwijderd

8. 80 g haverzemelen

9. 80 g haverzemelen

10. 60 g amandelmeel

11. handjevol rozijnen en/of cranberry’s

Voor de granola:

1. 100 g haverzemelen

2. 2 el honing

3. 2 el olie

4. 50 g pecannoten

5. 25 g walnoten

6. gedroogde vruchten

7. 2 el gebroken lijnzaad

Bereiding

1. Verhit de oven tot 170˚C.

2. Verwarm de melk met het opengesneden
vanillestokje en het merg en laat vervolgens

weer enigszins afkoelen. Haal het vanillestokje eruit.

3. Doe alle ingrediënten in een blender (behalve de rozijnen en/of de cranberry’s) en mix tot een beslag. Schep de rozijnen en/of de cranberry’s erdoor.

4. Verdeel het beslag over de ingevette muffinvormpjes en bak in de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.

5. Meng voor de granola de haverzemelen, honing en olie in een ovenschaaltje. Zet

dit een half uur bij de muffins in de oven, roer regelmatig; ze moeten een beetje aangebakken zijn.

6. Doe de noten na een kwartier erbij. Voeg gedroogde vruchten aan de granola toe en als het is afgekoeld het gebroken lijnzaad. Het is beter het lijnzaad niet mee te bakken.

Bereiding: 30 minuten + 40 minuten in de oven

Recepten uit Hartstikke lekker van Fontaine Uitgevers t.w.v. €14,95 (ISBN 9789059566194)

Gerelateerde onderwerpen