Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Janine Jansen
Foto: © Janine Jansen
Magazines

Recept van de dag
Gezond: Sint-jakobsschelpen met Chinese kool en grapefruit

Redactie VROUW

Z

Zin in een keer gezond? Ga dan voor de sint-jakobsschelpen met Chinese kool en grapefruit. Gegarandeerd een heerlijke combinatie.

Benodigdheden

(voor 4 personen)

1. 100 g Chinese kool

2. 1 grapefruit

3. 4 Sint-jakobsschelpen

4. 8 grote garnalen

5. 1 scheutje rode chilisaus

6. 1 bosui

7. 2 el geroosterde sesamzaadjes

Voor de dressing:

1. 1 el sojasaus met minder zout

2. 1 el rijstazijn

3. scheut olijfolie

Bereiding

1. Snipper de Chinese kool heel dun. Schil de grapefruit zodat het witte vlies eraf

is en snij de vrucht overlangs in dunne plakken. Snij met een scherp mesje de vliezen uit het vruchtvlees.

2. Bak de Sint-jakobsschelpen kort aan,

doe de garnalen erbij, voeg een scheutje chilisaus toe en laat de schaal- en schelpdieren licht karamelliseren.

3. Snij het bosuitje fijn.

4. Schik de kool in een schaal. Verdeel de grapefruit, bosuitje, Sint-jakobsschelp en garnalen erop. Strooi de geroosterde sesamzaadjes erover en giet vlak voor het opdienen de dressing erover.

Bereiding: 45 minuten

Recepten uit Oma's beste recepten koken & bakken van Lantaarn Publishers t.w.v. €14,99 (ISBN 9789461884282)