Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Janine Jansen
Foto: © Janine Jansen
Magazines

Recept van de dag
Gepofte gekleurde bietjes met tijm, rozemarijn en manchego

Redactie VROUW

O

Op 29 september is het Dress Red Day: aandacht voor het vrouwenhart. Gezond eten verkleint de kans op hart- en vaatziekten, en dit recept van een cardioloog is ook nog eens heerlijk!

Benodigdheden

(voor 4 personen)

1. 2 gele bietjes

2. 2 chioggiabietjes*

3. 2 rode bietjes

4. 4 takjes rozemarijn

5. verse tijm

6. 50 g manchego

7. aluminiumfolie

Bereiding

1. Verhit de oven tot 150 °C.

2. Was de bietjes (laat de schil zitten, die geeft meer smaak) en snij doormidden.

3. Leg tussen de twee helften een half takje rozemarijn en wat tijmblaadjes en druk goed dicht.

4. Verpak elk bietje afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie en leg 40 tot 60 minuten in de oven, afhankelijk van hoe vers ze zijn. Prik met de punt van een mes in een bietje; als dat gemakkelijk gaat zijn ze gaar.

5. Laat enigszins afkoelen en schil ze. Snij de bieten in plakjes en leg op elk exemplaar
een dun plakje manchego.

* Als het niet het seizoen is voor gele en chioggiabietjes, kan het ook prima met alleen de rode.

Bereiding: 20 minuten + 40-60 minuten in de oven

Recepten uit Hartstikke lekker van Fontaine Uitgevers t.w.v. €14,95 (ISBN 9789059566194)

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW