Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Susan Aretz
Foto: © Susan Aretz
Magazines

Gezonde, makkelijke en snelle recepten
Broccolisoep met mosterd

V

Verse soep. Er is weinig wat ik zó lekker vind en wat zó snel klaar is. Daar komt geen pakje of zakje aan te pas, alleen maar heel veel lekkere groente. En voor een beetje pit doen we er dit keer mosterd door. Proef maar!

Broccolisoep met mosterd

 

Voor 4 grote kommen

Ingrediënten

  • 1kg broccoli, in roosjes
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1el olie
  • 1,25 – 1,5L kippenbouillon
  • 1-2 el grove Zaanse mosterd
  • zout & peper
  • geraspte kaas, extra belegen

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuutjes zachtjes aan. Doe dan de broccoliroosjes erbij, even omscheppen en giet er dan genoeg bouillon bij zodat de roosjes onder staan. Breng aan de kook en laat tien minuten pruttelen tot de broccoli gaar is. Pureer de soep nu glad met een blender of staafmixer en breng op smaak met zout en wat peper. Roer de mosterd erdoor tot die helemaal is opgelost, de hoeveelheid is naar smaak. Begin met één eetlepel, maar doe er rustig nog een lepel bij als je dat lekker vindt.

Lekker met wat geraspte kaas in de soep als je 'm serveert.

Bekijk ook

Susan Aretz

is community manager, moeder en oprichter van Smulpaapje.nl. Daarnaast bracht zij in 2015 een kookboek op de markt. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Susan bezig met wat ze gaat koken, bakken én eten. Hier deelt ze wekelijks haar favoriete recepten met jou. Iedere maand met een ander thema. Dus houd de site goed in de gaten! Heb jij een prangende vraag of een verzoek voor Susan, mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl!

Van de partners van VROUW