Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Gregor Servais
Foto: © Gregor Servais
Magazines

Wat staat er deze week in VROUW magazine?
''Ik nam afstand van de Islam"

Redactie VROUW

E

Elke vrijdag komt er een nieuw VROUW magazine uit: boordevol persoonlijke verhalen van vrouwen en columns van vaste gezichten Sandra Schuurhof, Daphne Deckers en Bert Dijkstra. Nu ook op VROUW.nl: een blik op alles wat je deze week in VROUW magazine week 39 terugleest.

''Ik nam afstand van de Islam"

 

Het was een van de moeilijkste beslissingen in haar leven: afstand doen van haar geloof. De Marokkaanse Fatima El Mourabit (39) verloor vrienden en familie. Na tien jaar ondervindt ze nog steeds de gevolgen van haar keuze.

"Je wordt geboren als moslima en zal sterven als moslima. Dat was de lijfspreuk van mijn strenggelovige Marokaanse ouders. We woonden in Ede, waar ik als enig kind ben geboren. De islamitische regels werden strikt nageleefd, zo werd er iedere dag vijf keer gebeden, ging de hoofddoek buitenshuis niet af en deden we trouw mee aan de ramadan."

>> Benieuwd naar het volledige verhaal van Fatima? Je leest het deze week in VROUW Magazine.

Interview: Net zusjes

 

In The Bodyguard spelen Romy Monteiro (22) en Carolina Dijkhuizen (35) de rollen van zussen Rachel en Nicki. En dat gaat bijna vanzelf, want de twee blijken elkaar al jaren te kennen.

Carolina: "Romy voelt echt als mijn kleine zusje; ik heb haar zien opgroeien. Ik ga niet beweren dat ik elke week bij haar moeder Antje op de koffie kom, maar we hebben aan Aida echt een vrinedschap overgehouden".

>> Het volledige interview lees je in VROUW Magazine.

Trots op mijn tattoos

Minstens 24% van de Nederlanders tussen de 18 en 50 heeft een tatoeage. Maar waarom kies je voor zo'n onuitwisbaar aandenken op je lijf? Vier lezeressen over hun bijzondere tattoo(s).

Marcha (47): "Het begon met een zon op mijn buik, ik was toen 29. Daarna kwam de dolfijn, die staat voor wijsheid. Toen de draak, een symbool van kracht en bescherming. De tatoeage herinnert me eraan dat ik krachtig ben (...)."

>> Benieuwd naar alle verhalen van de vier lezeressen? Je leest het deze week in VROUW Magazine.

Extreem anders: "Ik wilde niet in mijn gezonde lijf laten snijden"

Mathilde Prins (46), moeder van twee kinderen, heeft de spierziekte OPMD. Op advies van de dokter liet ze haar borsten verkleinen.

"Mijn linkerarm viel steeds vaker uit, ik liet dingen vallen terwijl ik dacht dat ik ze nog vasthad. Toen mijn vader een spierziekte bleek te hebben, zijn mijn zus en ik getest. Ik had ook OPMD, mijn zus niet."

>> Benieuwd naar Mathilde's verhaal? Je leest het deze week in VROUW magazine!

Elke vrijdag VROUW magazine in de bus? Neem dan een (weekend)abonnement op De Telegraaf.

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!