Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stel aan het picknicken
Foto: Hollandse Hoogte | Charlotte Bogaert
Mama op date

Aflevering 2: 'Het worden
de lekkerste 24 uur van mijn leven'

B

Barbara (45) is een alleenstaande moeder van twee. Ze is avontuurlijk ingesteld en op zoek naar een leuke date. Voor VROUW.nl blogt ze iedere woensdag over haar datingavonturen.

Sem blijft appjes sturen. Ik ben hem vorige week tegen gekomen in café De Rat, een ontmoeting waar ik nu nog rode wangen van krijg. Probleem: Sem is getrouwd. En ik ben niet geschikt voor minnaarschap. "Kappen met dit geapp", tik ik bitchie terug. "Veel succes met je open relatie. FF een eindje rennen nu. Doei." "Ik lees hier geen uitnodiging in", plopt de app terug. Hij is best grappig. Hij laat zich niet uit het veld slaan. 

Eéndagsvlieg

Ik laat mijn mobiel thuis, en loop over de singel. De dag komt terug. Vandaag gaf ik 4 VMBO  les in literatuur. Het ging over Het leven uit een dag van A.F.Th. van der Heijden.  Alles in dat boek gebeurt maar één keer. Groei, bloei, seks, liefde, verdriet... Daarna is het klaar.

Plotseling krijg ik al rennend een idee. Waarom zou ik Sem niet voorstellen om 24 uur te leven als een ééndagsvlieg? Dat we alles één keer doen, en dat we alles doen wat we fijn vinden? Heb ik ook geen minnaressenleed achteraf en dan heb ik hem toch nog een keer gezien.

24 uren

Hij is namelijk te leuk en te aantrekkelijk om te laten lopen. Twee (ééndags)vliegen in één klap, toch? Ik loop zo snel mogelijk door naar huis, en schrijf de mooiste brief die ik ooit schreef. Je moet je leven leven met klasse, daar houd ik van. In de avond krijg ik reactie: "Wat een prachtige brief. Ik zal een goede locatie uitzoeken. Dit worden de mooiste 24 uren in ons leven." We prikken een datum. 

Het begint te schemeren. De taxi rijdt door een prachtig landschap van heuvels en riviertjes. Wat voor locatie heeft hij uitgezocht? Er woont hier echt helemaal niemand. Even vraag ik me af waaraan ik begonnen ben, zo goed ken ik hem immers niet. Een paar biertjes in De Rat en wat geapp, dat is het wel. 

Kasteel

Ik zie een kasteel in dit landschap. Het doet hier Zuid–Frans aan, terwijl het toch gewoon Nederland is. Dat glooiende landschap, de beekjes, de ondergaande zon... Ik krijg een appje binnen van Ex. Iets kleins met de kinderen. Sorry, dat lost hij zelf maar op, ik ga er niet op reageren. De taxi koerst ondertussen stug richting kasteel. Dit. Meen. Je. Niet. 

Ik loop over de ophaalbrug. Ik ben hier totaal misplaatst met mijn canvas weekendtas, jeans en cowboylaarzen. Ik had een lange jurk moeten dragen en glazen muiltjes. En er hadden bloemen in mijn haar moeten zitten. Zou hij er al zijn?

Lakei

Ik word met alle egards onthaald door een soort lakei, die mijn weekendtas overneemt. "Loopt u maar mee." Via een Middeleeuwse stenen trap loop ik naar boven. Behalve de lakei is er niemand in dit enorme kasteel, het is doodstil.

Dit door mij verzonnen het-leven-uit-één-dagconcept kan een sprookje worden of een eng Stephen King-verhaal. Ik hoop maar op het eerste. Ik voel mijn hart kloppen. Hij heeft een hele bovenverdieping afgehuurd…

Aantrekkingskracht

Daar staat hij! Ik voel precies dezelfde aantrekkingskracht als in De Rat. Zie weer die blauwe ogen. Hij is goed gekleed, met zijn donkerblauwe overhemd zonder stropdas. Hij leunt losjes tegen de eikenhouten deurpost.

Als ik boven ben, neemt hij mijn tas en mijn jas aan. Hij lacht, zelfs een beetje verlegen. Trekt champagne open. We drinken. En omdat dit het-leven-uit-één-dag is, besluit ik alles te zeggen en te denken wat ik vind.

Open huwelijk

"Doe je dit vaker?" vraag ik. "Je komt zo eh, geroutineerd over. En je hebt een open huwelijk enzo." Goeie binnenkomer, Bar, denk ik te laat. Hij heeft sinds kort inderdaad een open huwelijk, vertelt hij, maar van vreemdgaan is het tot nu toe niet gekomen.

Zijn vrouw heeft er wel een vriendin naast. Klinkt als ingewikkeld maar aannemelijk verhaal. Of zou het charmeursretoriek zijn? Wat kan mij het schelen. Ik ga deze 24 uur gewoon genieten!

Passie

Het worden de mooiste en lekkerste 24 uur in mijn leven. We gaan naar een balletvoorstelling, we vrijen overal waar het kan. In mijn huwelijk (wat lijkt dat lang geleden, maar ik ben nog maar een paar maanden gescheiden) was de seks goed, maar dit slaat echt alles.

Zijn handen voelen en kneden mijn lichaam tot ik bijna vloeibaar word. Hij vereert mijn lichaam alsof ik een godin ben en neemt daarna mijn lichaam met mediterrane passie. Ik heb nog nooit zo lekker gevreeën. Konden deze 24 uur maar eeuwig duren. 

Voorbij is voorbij

De volgende dag, tegen de avond, komt het afscheid. We lopen over de ophaalbrug, allebei een beetje stilletjes. "Zie ik je nu echt nooit meer?" vraagt hij. "Nee", zeg ik. "De afspraak was: alles in één dag." Hij zoent me met zoveel hartstocht en tederheid, dat ik er tranen van in mijn ogen krijg.

"Dit was dan het mooiste leven dat ik ooit heb geleid", zegt hij. We keren ons allebei om. Ik kijk niet meer achterom, voorbij is voorbij. Dan komt er een appje binnen. Weer Ex. Waar de gymschoenen van dochter zijn? En waar ik in vredesnaam zit? Hij moest eens weten...