Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw achter de laptop
Foto: Hollandse Hoogte
Mama op date

Aflevering 3: 'Ik mis Sem
en heb geen zin in deze man'

B

Barbara (45) is een alleenstaande moeder van twee. Ze is avontuurlijk ingesteld en op zoek naar een leuke date. Voor VROUW.nl blogt ze iedere woensdag over haar datingavonturen.

Ik zit thuis te werken, maar ben er met mijn hoofd niet bij. Ik voel me treurig. Ik ben aan het afkicken van de 24 goddelijke uren met Sem in het kasteel. Als ik mijn ogen sluit, zie ik het kasteel en voel ik zijn handen weer over mijn lichaam glijden. Maar het is voorbij.

Geheime boodschap

Op Facebook zet ik een fast forward-filmpje van een lelie, de bloem die maar één dag in het jaar bloeit. Het is mijn geheime boodschap dat ik hem mis. Het filmpje staat nog geen vijf minuten op Facebook of er komt een hartje onder. Van hem. Ik knijp mijn ogen een paar keer open en dicht. Geen huiliehuilie achter de computer.

"Wat is dat voor vaag filmpje op Facebook?" vraagt Dina, die even later komt aanwaaien. "Is het een beetje uit de hand gelopen met je date? We gaan vanavond naar De Rat." Ook vriendin Sofie zal komen.

Journalist

Daar zitten we weer gedrieën aan de toog. Barman Thomas schenkt zonder vragen een korenwijn in. Ik hoop vagelijk dat hij komt, maar ik weet dat hij er niet is. Ik ga hem nooit meer zien. Ik kijk verveeld om me heen. Iedereen zit er gewoon weer, in café De Rat.

De morsige journalist, de gesjeesde student van in de dertig, de oude professor, Frank die altijd om stipt middernacht poëzie voordraagt uit eigen werk... De verlopen journalist heeft dit keer een vriend meegenomen, een zo mogelijk nog morsiger vakgenoot, met wallen, waaihaar en onbestemde kritische blik.

Cliché

Hij komt naast me staan. "Laat me raden", zegt hij out of the blue. "Je woont in de wijk Lunetten, hebt twee kinderen en bent gescheiden." Wat een eikel. Ik zeg dat ik de wijk Lunetten haat. Verder zeg ik niks, want van de twee kinderen en scheiding klopt. Maar het klinkt zo cliché.

Hij gaat met zijn rug tegen de toog staan, zijn gezicht naar mij. Hij bestelt ongevraagd een korenwijn voor me. "Ik kan me niet herinneren dat ik hier om gevraagd heb", zeg ik onvriendelijk. Ik heb geen zin om aardig te doen tegen wie dan ook, vanavond. Ik mis Sem en heb geen zin in deze man.

Bokkenpruik

"Mevrouw heeft de bokkenpruik op?" informeert hij. Bokkenpruik, goed woord. Hij stelt zich voor als Mick, en geeft me gewoon de korenwijn, zich niets aantrekkend van mijn chagrijn... Ik ontdooi een beetje.

Ik informeer waar hij voor werkt. Voor een literair tijdschrift, vertelt hij. En voor we er erg in hebben, ontspint zich een gesprek over literatuur. Als lerares Nederlands ben ik dol op boeken. Hij blijkt goed op de hoogte te zijn. En gevat en grappig is hij ook. 

Luddevedu

"Ga je mee naar De redding? Daar is op dit moment een live band." Hij strekt zijn hand uitnodigend uit. "Geen zin, ik heb een soort van luddevedu", beken ik. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan. "Wie niet?" haalt hij zijn schouders op en hij vraagt of ik mijn vriendinnen meeneem.

Mensen met luddevedu hebben afleiding nodig, beweert hij. Daar heeft hij een punt. Het is allemaal heel ongedwongen, precies wat ik nodig heb. "Verdriet om mannen los je op met mannen", zei Sofie eens. Misschien is het waar. Dina en Sofie hebben geen zin in De redding, ze voeren één of ander diep gesprek met elkaar. 

Overjas

Deze cultuurjournalist mag dan wallen hebben, hij ziet er bij nader inzien toch minder morsig uit. Eerder doorleefd. Hij heeft een lange zwarte overjas aan, waar een krant uit de zak steekt. Een beetje bohemien.

Hij steekt zijn arm uit, zodat ik kan inhaken. Hij doet vriendschappelijk en charmant tegelijk, hij maakt de avond lichter. We wandelen langs de gracht naar De redding en lopen door naar de kelder waar het live-optreden is.

Romantiek

Het is een goede band, met een mooie zangeres. Ze is een kruising tussen Caro Emerald en Amy Winehouse, heeft een prachtige, hese stem en een mooie, rode jurk. Ik stuur een filmpje naar Sofie en Dina, ze moeten komen. Mick kijkt naar me en lacht. Hoe zal hij reageren als Sofie en Dina komen? Het is een minitestje. 

Hij reageert enthousiast. "Leuk, jullie er toch zijn!" zegt hij. Hij haalt korenwijn voor ze. Dat heeft hij dus geregistreerd, dat zij ook korenwijn drinken. Attent. Dina seint met haar ogen, maar ik geef geen sjoege. Ik sta totaal niet open voor romantiek vanavond, als ze daar al naar hint.

Aantrekkelijk

We luisteren naar de band, kunnen niet echt praten. Maar als we praten, staan we dicht bij elkaar. Hij draagt een lekkere parfum, sexy, Fahrenheit. Om een uur of één breekt de band op. Ik ook. Morgen moet ik weer werken, al begin ik pas om 10 uur.

Ik geef Mick drie afscheidszoenen. "Dank voor de onwijs leuke avond!" zeg ik, en ik meen het. Ook Mick maakt aanstalten. Hij zoent me op mijn wang, maar wel één keer, en net iets langer dan gemiddeld. Het is hoffelijk en aantrekkelijk. Weer die parfum. Hij heeft klasse.

Mailtje

Als ik langs het water naar huis wandel, door de donkere nacht, moet ik nog aan hem denken. De maan schijnt. Mick heeft me vanavond mijn luddevedu doen vergeten. Misschien komen we elkaar nog weleens tegen in het Utrechtse.

Thuis zet ik voor het slapengaan nog één keer de computer aan. Even in de mail kijken of er morgen geen roosterwijziging is op mijn werk op school. Daar plopt een mailtje binnen. Van Mick!

Pizza

"Ha Barbara, dat was een gezellige avond. Leuk dat jij ook van pizza houdt. Binnenkort lekker ordinair pizza eten bij La Luna? En verder praten over boeken en alles wat daar niet onder valt? Droom zacht, X Mick."

Ik ben aangenaam verrast door zijn vrolijke mail. Maar Sem zit nog onder mijn huid. Ik besluit later te reageren, want ik weet niet of ik wel of niet op date wil met deze verlopen journalist, die toch niet verlopen bleek te zijn. Eerst maar eens een nachtje over slapen.

Gaat Barbara met Mick pizza eten? Lees het volgende week!