Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: HH EyeEm Mobile GmbH
Mama op date

Aflevering 4: 'Volgens mij
zoenen we wel uren'

B

Barbara (45) is een alleenstaande moeder van twee. Ze is avontuurlijk ingesteld en op zoek naar een leuke date. Voor VROUW.nl blogt ze iedere woensdag over haar datingavonturen.

De doorleefde journalist Mick heeft me uitgenodigd om pizza met hem te eten. Ondertussen heeft vriendin Sofie onverwachts een weekendje voor singles geboekt in het Zwarte Woud, er waren plaatsen vrij gekomen. Ik zet de date met Mick ná het spontane singlesweekend en stap met Sofie in de auto naar Duitsland. 

Kasteel

De locatie van het singlesweekend is een prachtig kasteeltje. Onder de eeuwenoude balken, staan hangbanken rondom een open haard. Buiten is de binnenplaats met een vuurplek.

Er is een dansvloertje met een jaren ’80 discobal en in een andere zaal staan lange eettafels. Er lopen singles van divers pluimage rond. Veel soeps is het niet qua mannen. De één stopt niet met zeuren over zijn ex, een ander praat alsof hij een bataljon toeroept; 300 meter verderop hoor je hem nog. 

De sprinkhaan

Er loopt ook een 'sliertige' man rond. Geen relatiemateriaal, wel een grappig type. Nog nooit hebben Sofie en ik iemand zo maf zien dansen als hij. Hij heeft een kaal hoofd, is naar schatting 2 meter en heeft een gewicht ver onder de BMI.

Op de dansvloer gooit hij zijn benen gelijktijdig omhoog als een kikker, onderwijl meters de lucht in springend. Hij danst niet, maar springt. Alsof hij op springveren danst. En dat doet hij de hele avond door. We noemen hem dus 'De sprinkhaan'.

Arrogant

Eigenlijk zijn de aanwezige vrouwen nog het leukste. Met whisky zitten we bij elkaar geschaard rond de haard. Geen concurrentie, gewoon gezellig. Voor de volgende dag staan er diverse activiteiten op het programma. Ik kies wandelen. "Als je maar niet denkt dat ik met mijn Louboutins door het moerasgebied ga sjokken", zegt Sofie.

Ik ga wel, want ik heb namelijk tóch een leuke man gespot. Hij heet Fokke en gaat ook wandelen. Met de samenvatting 'arrogante zak' heeft Sofie hem al af geserveerd.

Tongval

Waarschijnlijk stoelt ze haar oordeel op zijn Leidse tongval. Maar mij lijkt hij leuk. Hij heeft een vriendelijk gezicht met lachogen. Donker haar, net als ik. Geen grote bek, eerder het type actieve observant. 

De wandeling is heel erg lang en voert ons langs beekjes, over heuvels en door - soms zompige - dalen. Maar goed dat Sofie niet mee is op haar Louboutins. Fokke is nog leuker dan ik al dacht. En ook nog slim. Hij blijkt een bèta die gepromoveerd (!) is in iets met elektrotechniek.

Rood staan

Dat hebben we dus niet met elkaar gemeen, want alles wat met getallen te maken heeft, valt bij mij onder 'tovenarij'. Sommen, nummers... ik snap het niet. Pas dacht ik nog dat ik 2000 euro op mijn rekening had, bleek ik 2000 euro rood te staan.

Toen ik 44 werd, riep ik tegen Sofie en Anna dat het zo mooi symbolisch was, een leeftijd van 12 keer 12. Het duurde overigens ook even voor mijn vriendinnen doorhadden dat die redenering nergens op sloeg. 

Puntenverdubbelaar

Behalve dat Fokke en ik dus niets gemeenschappelijks hebben op rekenkundig vlak, hebben we dat wel als het gaat om de rest van het leven. Hij heeft kinderen in dezelfde leeftijd met dezelfde zorgverdeling en - nu komt de puntenverdubbelaar - hij leest boeken.

En Fokke stelt vragen valt me meteen op. Hoeveel eindeloze monologen ik van mannen niet heb moeten aanhoren, zonder dat ze ook maar één wedervraag stellen. Fokke daarentegen is écht geïnteresseerd. Ik snap niet waarom Sofie hem een 'arrogante zak' vindt. Laat Sofie maar lekker dansen met 'De sprinkhaan'.   

Gescheiden 

Fokke en ik zijn dat weekend onafscheidelijk. Waar ik ben, is hij, en waar hij is, ben ik. Het gaat vanzelf, we doen het niet eens expres. Als ik ’s avonds in bed lig, voel ik me vrolijk omdat ik weet dat ik morgen Fokke weer zal zien.

En ’s ochtends hoop ik dat hij al aan de ontbijttafel zit. Zijn innerlijke rust maakt mij rustig, hij is een man die zich niet gek laat maken door wat dan ook. Veel relaties heeft hij niet gehad. Gescheiden na een lang huwelijk, nu weer op zoek naar een partner. Helder verhaal, geen issues.

Zoenen

's Avonds wordt er een kampvuur opgepookt op de binnenplaats. Hij slaat zijn armen om me heen en zoent me in mijn nek. Mijn lichaam geeft alle signalen af die er maar af te geven zijn. We zoenen alsof het de laatste dag van ons leven is. Intens, gepassioneerd en tevens zo zacht dat ik 'vloeibaar' word.  

Zoenen wordt ondergewaardeerd. Het is de enige erotische handeling waarbij je als man en vrouw nog gelijk bent. Je zou zoenen tot kunst moeten verheffen. En deze Fokke is een kunstenaar. Volgens mij zoenen we wel uren. Tot het zo koud wordt dat we naar binnen gaan.

Vlinders

"Welterusten", zoenen we elkaar goedenacht voordat we ieder naar onze eigen slaapkamer gaan. Nog niet samen slapen. Ik wil niets overhaasten. Ik ga in mijn bed liggen. Overal voel en zie ik vlinders.

Voor het slapengaan check ik nog even mijn telefoon. Bericht van Mick, de journalist uit De Rat. Het lijkt of zijn app uit een ander universum komt. Hoe is het met je? Leuk in het Zwarte Woud? Ik heb een ander pizzarestaurant voor ons gevonden, je zult het leuk vinden! Ze weten dat we komen. Heb er zin in!

Date

Misschien moet ik die date met Mick afzeggen, nu Fokke op mijn pad is gekomen? Of nee, laat ik hem face-to-face vertellen dat ik Fokke heb ontmoet. Wel zo eerlijk. Ja, zo zal ik het doen, als we terug zijn. 

Het afscheid de volgende ochtend met Fokke is niet zwaar, want we hebben al een datum geprikt voor in Nederland. Ik vertel hem niet van Mick. Wie weet heeft hij ook nog wat losse eindjes, die hoef ik evenmin te weten.

Verliefd

Sofie toetert ongeduldig, terwijl ik sta te afscheidszoenen met Fokke. Ik ben nog niet ingestapt of Sofie trapt het gaspedaal in. "Dag! dag!" zwaai ik verliefd door de achterruit. "Tot gauw, tot in Nederland!" Achter de auto vliegt een wolk vlinders. Langzaam verdwijnt hij uit mijn gezichtsveld.