Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kerstdiner door Marjolein Hurkmans
Marjolein kookt over

En dan heb je
nog maar een cent over

journaliste

Marjolein Hurkmans

N

Nog twee nachtjes slapen en dan is het dan eindelijk echt Kerstmis. Gooi Wham maar vast in de cd-speler, of zoek een leuke playlist op op Spotify. Muziek terwijl je kookt, wel zo leuk. Nu nog even de boodschappen.

Gelukkig is het geen moeilijk lijstje en mocht je vandaag tijd hebben om inkopen te doen, wel zo handig natuurlijk. Morgen staan de mensen waarschijnlijk rijendik voor de kassa.

Het loont trouwens om naar een van de goedkopere supermarkten te gaan. Ik heb de bedragen voor de verschillende ingrediënten overigens berekend naar hoeveel je ongeveer van een bepaald product nodig hebt en dat naar boven afgerond. Ik heb precies één cent over. Dat kan het begin zijn van mijn eerste miljoen.

Boodschappenlijst

  • 100 g geitenkaas
  • 30 g wasabibollen
  • 4 plakjes ontbijtspek,
  • 100 g bloem
  • 5 eieren
  • 325 ml slagroom
  • 250 g boter
  • Sjalot
  • Prei
  • Knoflook
  • Bouillonblokje
  • Mosterd
  • Peterselie
  • 2 aubergines
  • 500 g gehakt
  • 20 g hazelnoten
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 20 g gedroogde cranberries
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 sjalotjes
  • tomatenpuree
  • kilo aardappelen
  • Miniflesje licor 43
  • 200 g suiker
  • Chocoladecake
  • 3 bananen
  • 1 liter melk

Kostenverantwoording

Voor het voorgerecht

Gang 1: Soezen met geitenkaasmousse

  • 100 g zachte geitenkaas (€ 1,05)
  • 3 eieren (€ 0,45)
  • 100 ml slagroom (€ 0,60)
  • 100 bloem (€ 0,50)
  • 4 plakjes ontbijtspek (€ 0,50)
  • 30 g wasabibollen (€ 0,70)
  • 75 g boter (€ 0,45)

Totaal: € 4,25

Voor de soep

Gang 2: Mosterdsoep

  • Sjalot (€ 0,10)
  • Prei (€ 0,55)
  • Knoflook (€ 0,15)
  • Bouillonblokje (€ 0,10)
  • 100 ml slagroom (€ 0,60)
  • Mosterd (€ 0,39)
  • Peterselie (€ 0,50)

Totaal: € 2,39

Hoofdgerecht

Gang 3: Gevulde kalkoen zonder kalkoen

  • 2 aubergines (€ 2,38)
  • 500 g gehakt (€ 2,39)
  • 20 g hazelnoten (€ 1,25)
  • 1 bakje cherrytomaten (€ 0,94)
  • 20 g gedroogde cranberries (€ 0,20)
  • 2 takjes rozemarijn (€ 0,25)
  • 3 sjalotjes (€ 0,30)
  • 75 g boter (€ 0,45)
  • tomatenpuree (€ 0,12)
  • kilo aardappelen (€ 0,75)
  • 100 g boter (€ 0,60)

Totaal: € 9,63

Dessert

Gang 4: Sticky toffee trifle en sinaasappelvariant met yoghurt

  • Miniflesje licor 43 (€ 3,49)
  • 200 g suiker (€ 0,59)
  • Chocoladecake (€ 1,99)
  • 3 bananen (€ 0,45)
  • 1 liter melk (€ 0,70)
  • 125 ml slagroom (€ 1,20)
  • 2 eieren (€ 0,30)

Totaal: € 8,72

Totale kosten menu: € 24,99