Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

eigen foto
Marjolein kookt over

Ik zwelg deze week in chocolade en zelfmedelijden
Graag 10 kilo eraf, binnen nu en morgen

journaliste

Marjolein Hurkmans

I

Ik wil een nieuwe spijkerbroek. Dus wil ik tien kilo afvallen (binnen nu en morgen graag). Maar intussen zwelg ik deze week in de chocolade. Welkom in mijn leven!

Eerst was daar maandag de presentatie van de nieuwe Godiva-bonbons, vervolgens hadden we een brainstorm waar de schalen snoepgoed natuurlijk weer net voor mijn neus stonden (zelfbeheersing is niet mijn sterkste kant) en daarna kreeg ik een paniekaanval van het boek dat af moest en kocht Jongste een megazak M & M’s voor me als stressbestrijdend medicijn. Als klap op de vuurpijl vielen vandaag de nieuwe smaken Tony Chocolonely op de mat. Ga er maar aanstaan. Ik denk dat ik eerder 10 kilo ben aangekomen dan 10 gram afgevallen.

Wel vrede/geen vrede...

Dat aankomen gaat sowieso altijd sneller dan afvallen. Ik eet er zo een kilo bij in een dag en ben dan drie maanden bezig om er weer een pond vanaf te krijgen. En maar stukjes tikken: ik heb er vrede mee. Ik heb er toch geen vrede mee. Ik ga gewoon van kledingstijl veranderen zodat je al die zwembandjes (understatement: maak er gerust opblaaswalvissen van) niet ziet. Ik schrijf me in bij de sportschool; het moet voor eens en altijd afgelopen zijn. Ik schrijf me niet in voor de sportschool, ik ga wandelen. Ik wil met kerst in een rode jurk, in drie maten kleiner. Ik koop gewoon een gouden kaftan voor kerst. Zie je niks in.

Ik ben dik

En mocht u ook een kijkje willen in mijn brein. Bij deze... Als ik straks op die boekpresentatie maar een beetje dunner ben. Misschien komt er wel niemand op die boekpresentatie, dus waarvoor zou ik moeite doen? Ik ben lelijk, want dik. Ik ben best leuk. Volle vrouwen kunnen ook best mooi zijn. Ik ken heel veel mooie, volle vrouwen. Alleen zelf ben ik een zeekoe. Zeekoeien zijn lelijk. Geen maat 38 hebben is oké. Geen maat 38 hebben is een drama. Ik ben in de overgang, dus het komt toch nooit meer goed. Hoeveel vrouwen ken je wel niet die hartstikke slank zijn en allang in de overgang geweest? Linda is vast ook in de overgang geweest en die is het wel gelukt. En Oprah dan? Ha, moet nog maar zien dat ze die kilo's er afhouden. Ik ben verdrietig, want ik ben dik. Ik wil chocolade want ik ben verdrietig, omdat ik dik ben.

Welkom in mijn leven, dus.

Manuscript

Komende maandag moet ik het manuscript inleveren van mijn boek over pubers. Nee, niet het zoveelste handboek om met die problematische adolescent om te gaan, maar gewoon gezellig. Want het kan best ook heel leuk zijn, zo’n puber in huis. Op de Facebookpagina van Ontaarde Moeders had ik een oproep geplaatst voor een illustrator. Zo fijn, op alle ingestuurde tekeningen was ik minstens 10 kilo lichter. Op die ene na waarop ik als twee druppels water leek op Ursula de Zeeheks uit De Kleine Zeemeermin. Maar die is dan ook niet door de selectie gekomen.

De taart van Iris

Afijn, Iris heeft ook nog zelf een taart gebakken (zie filmpje).

Ik kan het niet maken om geen stukje te nemen. Dat is zielig. En zondag komen de kinderen eten om de laatste hand aan het boek te leggen (want ik heb het niet alleen geschreven. Zij hebben ook een deel gedaan). Dan moet ik natuurlijk wel kaasfondue maken. Maar maandag dan? Zal ik maandag gewoon weer alle koolhydraten bannen. Dan is dat boek op de post, de taart op en al die chocolade heb ik er dan ook wel doorheen gejaagd. Schrijf ik me in voor de sportschool, drink ik doordeweeks geen wijn meer en begin ik de dag met een grapefruit.

Kookboek winnen?

De gouden dieettip is welkom. Meld je aan bij mijn Facebookpagina Marjoleinkooktover en het beste advies beloon ik met een kookboek. Vorige week vroeg ik kookblunders. Monique de Liefde heeft haar kinderen ooit gras voorgezet, omdat ze dacht dat het boerenkool was. Ze woont in Zwitserland, dus ik denk dat ze daar heel ander gras hebben dan bij ons. Ik vind het een kookboek waard!