Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tortilla
Marjolein kookt over

Tortilla met chorizo
maak je zo!

journaliste

Marjolein Hurkmans

T

Toen mijn kinderen klein waren, noemden ze 'gourmetten' 'eten met de pannetjes'. Vooral eieren bakken was favoriet. En dan ging er van alles in zo’n omeletje. Van knakworsten tot schijfjes aardappel.

Die kocht ik, om tijd te besparen, voorgekookt. Stom, want die voorverpakte aardappelschijven waren zo dik dat ze nooit knapperig werden. Rauwe, zelf gesneden aardappels werken veel beter. Mits heel dun gesneden.

Recept 3: Tortilla met chorizo

Nodig: 2 roseval aardappelen, 100 g chorizo in kleine blokjes, scheutje olijfolie, 100 g geraspte geitenkaas, 4 geklutste eieren.

Snijd de aardappelen heel dun en de chorizo in piepkleine blokjes. Doe een beetje olijfolie in het pannetje en laat de chorizo even uitbakken. Rooster de plakjes aardappel ondertussen op de grillplaat. Leg deze bij de chorizo en overgiet met het omeletmengsel. Laat het ei stollen, bestrooi met wat geraspte geitenkaas en laat dit even kleuren onder de gourmetgrill.