Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

Het vierde gourmetgerecht:
Kabeljauw met garnalen

journaliste

Marjolein Hurkmans

W

We hadden al wild, vegetarische pannenkoekjes en tortilla in onze kerstgourmetpannetjes. Daarom vandaag een leuk visreceptje. En vanzelfsprekend is morgen het dessert aan de beurt.

Recept 4: Vis met garnalenvriendjes

Nodig: 1 limoen, 250 g kabeljauwfilet, 1 el sojasaus, kwart gesnipperd rood pepertje, zout, scheutje kokosroom, 50 g Hollandse garnalen.

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de kabeljauwfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met de limoenrasp, 1 el limoensap, 1 el sojaus, kwart gesnipperd rood pepertje en zout.

Marineer de vis tot gebruik. Bak een kabeljauwmootje op de grillplaat en schuif hem in het pannetje. Voeg een scheut kokosroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen. Bestrooi met wat Hollandse garnaaltjes.