Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Gebakken appel met ijs
Foto: Eigen foto
Marjolein kookt over

'En tot slot maken we ook
het dessert in het gourmetpannetje'

journaliste

Marjolein Hurkmans

E

En zo is het heerlijk avondje gourmetten alweer aan zijn einde gekomen. Althans, er is natuurlijk altijd ruimte voor een feestelijk dessert. En ja, ook dat maken we natuurlijk (deels) in zo’n klein koekenpannetje. Want het ijs kopen we gewoon bij de supermarkt.

Recept 5: Gebakken appel met ijs

Nodig: 1 appel, 50 g, walnoten, juslepel Licor 43, bolletje walnotenijs, klontje roomboter.

Snijd de appel in schijven van 1 cm dik en bak ze op de grillplaat. Doe ondertussen de walnoten met de suiker in een pannetje en laat de suiker smelten terwijl je de noten roerbakt. Leg de schijf appel op je bord, schep er een bolletje ijs op en garneer met de gesuikerde noten. Veeg je pannetje schoon, verwarm de likeur. Steek de likeur aan en giet die over het ijs.