Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

Zo maak je de lekkerste
oliebollen uit de airfryer

journaliste

Marjolein Hurkmans

I

In VROUW Magazine beloofde ik jullie het recept voor oliebollen uit de airfryer. Bij deze. Een hele fijne en smakelijk jaarwisseling!

Nodig: 500 g oliebollenmix, 400 ml warm water, 7 g gedroogde gist, 250 g rozijnen, 100 g bloem, 25 g poedersuiker, 1 el zonnebloemolie

Mét handige tip van de kok

Meng de oliebollenmix met water, gist en rozijnen in een kom en meng goed. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek onder een vochtige doek (tip van de kok: zet de bak met beslag in een pan met heet water).

Strooi de bloem en de poedersuiker op een bord, knijp met een ijslepel bollen uit het beslag en haal die even snel door het bloemmengsel. Besprenkel de bollen met een beetje olie. Bak de bollen per 4 stuks gedurende 11 minuten op 200 graden. Keer de bollen halverwege om.

Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.