Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

'Waar het is gebleven?
Op mijn heupen, buik, armen en billen'

journaliste

Marjolein Hurkmans

M

Marjolein gaat de VROUW-challenge aan: 5 kilo eraf in vijf weken. En als ze daar dan mee klaar is, staat er een nieuwe uitdaging te wachten. Samen met onder anderen René Froger, Anne-Marie Jung, de zusjes van O'G3NE en Brace zo fit mogelijk de zomer in. Maar eerst moeten de restjes op.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De restjes zijn op. Er staat hier en daar nog een staartje kaas, een halfje slagroom, ik heb nog vier zelfgebakken worstenbroodjes in de vriezer en net vond ik een vergeten chocoladeletter, een half zakje wasabinootjes en een zak marshmallows die ik gekocht had om te roosteren in de vuurkorf tijdens nieuwjaarsnacht. Maar dat ben ik onder invloed van de champagne glad vergeten.

Heupen

Niet meer aanwezig, maar wel in december in de boodschappenkar gegooid: diverse zakken nachochips, wild zwijnbiefstuk, sorbetijs, heel veel gecondenseerde melk voor diverse toetjes, aardappelen, kerstkransjes (veul!), banketletters, afbakbroodjes, ingrediënten voor twee zevengangenmaaltijden, dozen en dozen met wijn, nog veel meer slagroom (en whisky voor Irish Coffee), een weeshuishoeveelheid eieren om te vullen, afbakbroodjes, oliebollenmix…

Echt serieus, ik heb geen idee meer, maar het was veel. En het is allemaal weg. Waar het is gebleven? Op mijn heupen. En op mijn buik, deels aan mijn bovenarmen en ook behoorlijk wat is aan mijn billen blijven kleven.

VROUW-challenge

Nou lekker dan. Begin januari en ik durf van zijn never nooit niet op de weegschaal. Ieder jaar opnieuw neem ik me voor om in december een beetje op te letten, ieder jaar opnieuw ga ik volledig los in de keuken. Dit jaar misschien nog wel meer dan anders, want maandag begint immers de VROUW-challenge. En ik ben een van de deelnemers die samen met Sonja Bakker gaat afvallen.

Ach gut Sonja… Ik heb haar al meerdere keren geïnterviewd en iedere keer bood ze het aan: 'Marjolein, ik help je wel. Als ik jou nou persoonlijk coach, dan moet het echt wel lukken met afvallen. Ik weet hoe het is hè, ik heb het zelf ook gedaan.'

Het punt is: ik houd te veel van koken. Ik wil geen laffe roergebakte broccoli op tafel zetten. Wordt in mijn gezin niemand gelukkig van en ik al helemaal niet. Laat staan de VROUW-lezeressen. Zitten jullie te wachten op een reeks van recepten van gestoomde vis op een bedje van rauwe witlof? Nee toch? Ik bedoel maar…

Rits

Maar ik wil deze zomer wel heel graag op zijn minst een van de jurken die ik sacherijnig op het bed van mijn dochter heb gegooid omdat ik met geen mogelijkheid de rits dicht kreeg passen.

Ik houd van jurken, niet van tenten. Tenten zijn om in te kamperen. En ik houd ook al niet van kamperen. Dus ga ik er de komende weken voor. Samen met 'Son'. Met als belangrijkste missie er toch een lekker jaar van te maken.

Slagroomsoes

En als ik dan klaar ben met Sonja, ga ik de volgende uitdaging aan. Iets met SBS die zich in haar hoofd heeft gehaald dat ik best alsnog fit en fruitig kan worden. Brace, René Froger, de zusjes van O'G3NE en Anne-Marie Jung doen ook mee aan het nieuwe programma Vet Fit

Ik heb ze allemaal goed bestudeerd. Wat betreft Anne-Marie en de drie zusjes.... Joh, als ik er zo uitzag, ging ik meteen fijn aan een slagroomsoes. Want dan kon ik het hebben.

Voetballen

Blijven over zangers René - die natuurlijk net als ik een jojo is en ik weet niet waar hij momenteel bungelt; bovenaan of onderaan - en Brace. Die wil met zijn vierjarige zoontje kunnen voetballen zonder buiten adem te raken.

Brace jongen, we kunnen het. We slepen elkaar er gewoon doorheen. Kun jij straks voetballen met je zoontje en ik ook. Maar mijn twee zoons willen alleen niet meer met mij voetballen. Geeft niks. Ik kom gewoon naar jullie kijken. Langs de lijn in mijn lievelingsjurk.  

Pffff, het wordt een zwaar voorjaar…