Wat neem je mee naar de kerstborrel op je werk, het nieuwjaarsbuffet bij de buren, de kerstbrunch van je schoonfamilie? VROUW denkt mee. De komende vijf dagen plaatsen wij op deze site elke dag een nieuw gerechtje dat op geen enkel buffet misstaat.
Pittige scones met kruidige clotted cream
Nodig:
350 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
Snuf zout
125 ml kokosmelk
50 g zachte boter
50 g kokosrasp
1 ei
Halve rode peper
Geraspte schil van 1 limoen
Ongeveer 2 cm verse gember
Voor de cream:
250 g mascarpone
250 ml crème fraîche
15 g koriander
15 g basilicum
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de geraspte kokos, het bakpoeder en het zout. Meng er met je handen de boter doorheen, tot een korrelig deeg ontstaat. Voeg de kokosmelk met scheutjes toe en mix met een deeghaak tot al het vocht is opgenomen, mix het ei door je beslag.
Hak in de keukenmachine de rode peper met de gember in heel kleine stukjes en kneed dit samen met de geraspte schil door je deeg heen. Je uiteindelijke beslag moet een soepele zachte bol zijn, maar mag niet te droog worden. Voeg eventueel wat extra bakpoeder toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 10 bolletjes van je beslag. Bak ze in een kwartier tot twintig minuten goudbruin.
Klop de mascarpone met de crème fraîche tot een lobbig mengsel. Verdeel het over twee schaaltjes, roer de gehakte koriander door het ene mengsel en de gehakte basilicum door het andere.
Maak op smaak met zout en peper.