Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

Ik ga naar de kerstborrel en neem mee...
auberginesalade met feta

journaliste

Marjolein Hurkmans

T

Tussen alle taarten en baksels op zo’n kerstbuffet misstaat natuurlijk een mooie salade absoluut niet. Krijgt iedereen toch nog wat vitamientjes binnen.

Nodig:

3 aubergines in 'dobbelsteentjes' gesneden

½ granaatappel

100 g verbrokkelde fetakaas

2 el van het kruidenmengsel vadouvan

Olijfolie

Peper en zou

Evt 15 g koriander

Voor de dressing:

3 el olijfolie extra vierge

1½ el rodewijnazijn

1 el honing

Peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een ovenschaal met bakpapier. Meng de aubergineblokjes met de kruiden en schep ze in de schaal, besprenkel royaal met olijfolie. Zet de schaal in de oven en rooster de aubergine gaar.

Afhankelijk van de grootte kan dat een half uur tot drie kwartier duren, check gewoon regelmatig of ze al zacht zijn. Hoe zachter en bruiner hoe beter, maar pas op dat het geen 'auberginepap' wordt.

Laat de aubergine afkoelen en schep de blokjes in een mooie schaal. Haal de pitjes uit de granaatappel en schep die door de aubergine heen. Brokkel de feta erover. Zelf houd ik erg van koriander, dus ik hussel er graag nog een fijngehakt bosje doorheen, maar daar is niet iedere gast van gediend. Eventueel kun je ook een apart schaaltje met koriander naast de salade zetten. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar en schep door de salade.