Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

Ik ga naar de kerstborrel en neem mee...
geitenkaasmousse met kletskop

journaliste

Marjolein Hurkmans

D

De combinatie zout en zoet, je kunt me ervoor wakker maken. Dit gerechtje was favoriet bij mijn gezin op de dag dat ik de buffetreceptjes thuis uitprobeerde. Ze aten bijna hun vingers erbij op. Wedden dat deze geitenkaasmousse met kletskop ook enorm in de smaak valt bij jouw (schoon)familie?

Nodig voor de kletskoppen:

30 g boter

100 g witte basterdsuiker

20 g melk

30 g walnoten (fijngehakt)

50 g bloem

Dessertlepel van het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout

Snuf zeezout uit de molen

Nodig voor de mousse:

125 ml slagroom

100 g zachte geitenkaas

2 theelepels witte port

Bereiding

Maak eerst de kletskoppen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de boter, suiker en melk door elkaar, voeg de kruiden en walnoten toe en meng de specerijen en het zeezout er doorheen. Meng als laatste de bloem er doorheen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hoopjes van het beslag op de plaat. Zorg voor flink wat ruimte tussen de hoopjes in, want de koekjes lopen enorm uit. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn (houd dit wel goed in de gaten, want als ze eenmaal beginnen te kleuren, verbranden ze vervolgens snel). Laat de kletskoppen op een rooster helemaal afkoelen. Mochten de koekjes trouwens aan elkaar zijn 'gegroeid' (gebeurde bij mij ook), geeft niks; gewoon laten afkoelen en in stukken breken.

Klop de slagroom lobbig en roer de geitenkaas los met de port. Schep kaas en room luchtig door elkaar. Maak op smaak met zout en peper en doe de mousse in een spuitzak. Spuit de mousse in kleine glaasjes en garneer met een stuk kletskop.