Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

Ik ga naar de kerstborrel en neem mee...
gevuld eitje in 3 kleuren

journaliste

Marjolein Hurkmans

W

Wat is dat toch met dat ouderwets gevulde eitje? Die schaal is altijd als eerste leeg. Dus als je van gemakkelijk houdt en graag snel succes boekt, dan is dit jouw bijdrage aan de feestelijke (bedrijfs)borrel!

Nodig:

15 eieren

3 flinke el mayonaise

bekertje zure room

1 el gerookte paprikapoeder

1 el currypoeder

1 tl wasabi

fijngehakte groene kruiden

Bereiding

Ter garnering: snufje kerriepoeder, toefjes peterselie, potje zalmeitjes

Kook de eieren hard (10 minuten in kokend water), spoel ze goed af onder koud stromend water, laat afkoelen en pel/snijd ze vervolgens in de lengte doormidden en wip met een lepeltje het eigeel eruit. Vermeng het eigeel met de mayonaise en de zure room en mix het met de staafmixer zo fijn mogelijk. Verdeel het mengsel over drie bakjes. Kleur 1/3 met gerookt paprikapoeder oranje, 1/3 geel met de kerrie en 1/3 groen met de wasabi en gehakte fijne kruiden. Maak op smaak met zout en peper. Doe de verschillende mengsels in drie spuitzakken met kartlemondjes en spuit de halve eitjes vol. Versier de gele eitjes met wat kerriepoeder, de oranje met de zalmeitjes en de groene met de toefjes peterselie. Eitje!