Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Quorn
Marjolein kookt over

Vega-recept 3:
Zoete aardappel gevuld met chili 'con quorn'

journaliste

Marjolein Hurkmans

G

Genoten van de burrito gisterenavond? Vandaag eten we zoete aardappel. Kun je ook prima vullen!

Gevulde zoete aardappels sin carne (zonder vlees, red.)

Nodig voor 4 personen

*170 g vegetarisch fijngehakt

*4 zoete aardappels, gewassen

*1 eetlepel plantaardige olie

*1 ui, in stukjes

*2 gepelde knoflookteentjes, fijngesneden

*1/4 theelepel chilipoeder

*1/2 theelepel gemalen komijn

*1/2 theelepel gemalen koriander

*400 g tomatenblokjes uit blik

*1 rode paprika, in stukjes gesneden

*1 el tomatenpuree

*60 g bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt

*60 g kievitsbonen, afgespoeld en uitgelekt

*60 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt

*160 g zure room

*1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven (in ieder geval tot ze zacht zijn). Maak de chili 'con quorn': verhit de olie in een grote hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het fijngehakt en de kruiden toe en fruit dit 2-3 minuten.

Voeg de tomaten, de rode paprika's en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een laag vuur, waarbij je af en toe roert. Roer de bonen erdoor en laat nog 5 minuten doorkoken. Vul elke zoete aardappel met een ruime schep chili 'con quorn' en maak af met wat zure room en fijngesneden peterselie.