Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Quorn
Marjolein kookt over

Vega-recept 4: De vegetarische variant van
Thaise groene curry met kip

journaliste

Marjolein Hurkmans

K

Kip? Hoezo kip? We zitten toch in de Nationale week zonder vlees? Klopt! Daarom staat vandaag de vegetárische variant van Thaise groene curry met kip op het menu.

Nodig voor 4 personen:

* 300 g stukjes Quorn

*1 eetlepel plantaardige olie

*1 el groene curry pasta

*4 bosuitjes, gesneden

*1 stengel citroengras, in drieën gesneden

*2 teentjes knoflook, geperst

*2 el kokoscrème

*400 ml water

*1 blokje groente bouillon

*2 limoenblaadjes (optioneel)

*Versgemalen zout en peper

*Basmati of noodles

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een wok en bak de Quorn-stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bosuitjes, het citroengras, de knoflook en de groene currypasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.

Voeg dan de kokoscrème, de bouillon en de limoenblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook. Laat daarna nog 5 minuten sudderen. Verwijder de limoenblaadjes. Serveer direct met Basmati of noodles.