Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjolein kookt over

Marjolein doet mee aan de suikerchallenge:
Het ging al mis op dag 1

journaliste

Marjolein Hurkmans

B

Blij suikervrij? Dus niet. Het ging meteen de eerste ochtend van de suikerchallenge al mis.

Op maandag hebben we namelijk altijd vergadering om 9.30 uur. Voor de meesten is dat een hele schappelijke tijd maar voor mij niet. Want dan moet ik om 8.30 uur ontbijten en dat kan mijn gestel niet aan. Dan heb ik mijn koffietax nog niet achter de kiezen.

Yoghurt

Raar genoeg had ik daar vroeger geen problemen mee. Moesten de kinderen om 8.30 uur op school zijn, dan ontbeten we om 7.30 uur en dat kostte me geen enkele moeite. Het is er, zeg maar, pas de laatste jaren ingeslopen, dat lakse ontbijtgedrag. Het zal wel weer tussen mijn oren zitten.  

Omdat een mens toch wat in zijn maag moet hebben om een beetje leuk op gang te komen, heb ik in de koelkast altijd van die zakjes meeneemyoghurt op voorraad. Gisterenavond nam ik me nog heel hard voor om daar niet naar te grijpen, maar in het dus niet zo heel erge vroege ochtendlicht, waren de goede voornemens als sneeuw voor de zon verdwenen.

Boetedoening

Een lang verhaal kort: ik ben mijn suikervrije week begonnen met een meeneemyoghurtje met kersensmaak en pompoenpitten. Ik heb niet op de verpakking gekeken, maar ik weet zo ook wel dat er suiker is toegevoegd.

Bij wijze van boetedoening, heb ik daarom karnemelk gedronken bij de lunch en niet mijn gebruikelijk fruitsmoothie, waar weliswaar geen suiker aan is toegevoegd, maar die natuurlijk wel bol staat van de fruitsuiker. En een caesarsalade, want daar kan je je geen buil aan vallen.

Verleiding

Om verder niet in de verleiding te komen, heb ik de snoepvoorraad van mijn jongste uit mijn voorraadkast gehaald en op zijn kamer gezet. Hij heeft een soort systeem waarbij hij koopt waar hij zin in heeft, dat in de kast legt en dan drie dagen laat liggen. Als hij er dan nog zin in heeft, eet hij het op.

En anders niet en dat laatste gebeurt best vaak, dus die stapel chocoladerepen en roze koeken wordt hoger en hoger (is hij echt mijn kind? Ja, hij is echt mijn kind). Hij gaat de komende week maar lekker even zelf tegen zijn suikerberg aankijken. Misschien moet ik daar mijn nog resterende zakjes yoghurt ook maar bij leggen. Better safe than sorry.