Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Daphne van Rossum
Foto: Eigen Beeld
Mooi op elke leeftijd

Daphne (52):
Ik kan me nog goed vermommen als veertiger

journaliste

Daphne van Rossum

V

Voor onze nieuwe rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi ongeacht hun gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje'. Wat is jouw beautygeheim en waar ga jij van stralen? En wat houdt jou jong? VROUW-collega Daphne van Rossum (52) bijt het spits af. Neem jij het stokje over?

'Voel' jij je leeftijd en waarom wel of niet?

"Meestal kom ik nog aardig mee en voel ik me behoorlijk energiek, maar af en toe voel ik me ineens een beetje 'oud'. Bijvoorbeeld als ik yoga doe en in dogpose even naar mijn knieën en bovenbenen kijk, of als mijn puberkinderen muziek draaien en ik de helft van de tekst niet versta laat staan begrijp... Mompelen die rappers nou zo, of ligt dat aan mij? Ik heb het ook weleens als ik shop met mijn dochter en opeens weer merken zie waarin ik vroeger nog niet dood gevonden wilde worden."

Heb jij beautygeheimen?

"Ik heb eigenlijk geen tip. Ik maak mijn gezicht elke avond schoon met een watje en wat water. Ook doe ik altijd in de morgen en avond crème op, anders voelt mijn gezicht zo droog. Ik rook niet en drink amper en probeer gezond en met mate te eten. Veel fruit en groente. Ik hoop dat dat helpt."

Schatten mensen je vaak op leeftijd?

"Ik geloof dat ik me goed kan vermommen als veertiger."

Eigen beeld

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Mijn mond en mijn ogen. Ik mag eigenlijk ook niet klagen over mijn maat 38; volgens mijn zoon (16) kan het een stuk erger."

Waar complimenteren mensen jou mee?

"Met mijn kleding. Ik heb net als mijn dochter een eigen stijltje. Al twijfel ik wel hoe lang ik nog door kan lopen op Vans en loafers. Er komt vast een dag dat ik over moet stappen op 'mevrouwen-hakken'."

Ben je waar je had willen zijn toen je droomde over 'later'?

"Zeker. Ik heb een leuke baan en fijne kids en ook in de liefde zit het weer helemaal snor. Want ik heb sinds vijf jaar de leukste man van de wereld! Ik heb daarvoor wel door een dalletje moeten gaan, maar het is dus helemaal goed gekomen."

Wat houdt je jong?

"Ik heb laat kinderen gekregen; mijn jongste is nog maar 12. Ik ben daar nog druk mee, maar het houdt me ook bij de les."

Heb je een levensles die je wil delen?

"Ik merk dat ik soms wat meer moet vertrouwen op het proces, maar ook op mijn kinderen; een beetje loslaten helpt vaak beter dan er bovenop zitten."

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke vrouwen van boven de dertig. Reageer vooral ook als je vijftig, zestig of nog ouder bent en lekker in je vel zit! Mail naar redactie@vrouw.nl