Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tonnie: Een goed figuur zit in mijn genen
Foto: Eigen Beeld
Mooi op elke leeftijd

Tonnie (59):
Een goed figuur zit in mijn genen

journaliste

Daphne van Rossum

V

Voor onze rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi ongeacht hun gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje'. Wat is jouw beautygeheim en waar ga jij van stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Tonnie Sluijter (59 en kliniekmanager). Neem jij hierna het stokje over?

'Voel' jij je leeftijd?

"Over het algemeen voel ik mij alsof de tijd nog altijd geen grip op me heeft en voel ik me niet anders dan pakweg twintig jaar geleden. Ik kan nog met gemak het huis schoonmaken en vervolgens nog even boodschappen doen.

En ook een dag met mijn zeven kleinkinderen gaat mij nog gemakkelijk af. Ik heb dit weekend geklust in de nieuwe woning van mijn zus: schoonmaken, schuren, verven... Dat voel ik dan wel lichamelijk. Maar ik denk doordat het activiteiten zijn die ik normaal niet doe."

Heb jij beautygeheimen?

"Alleen dat ik - hoe moe ik ben of hoe laat het ook is - altijd mijn make-up verwijder voordat ik ga slapen. Ik was mijn gezicht nooit met zeep of andere reinigingsdingetjes. Alleen met water en vervolgens een willekeurig lekker crèmepje. Niets speciaals of duurs."

Schatten mensen je vaak op de juiste leeftijd?

"Dat is gek om over jezelf te zeggen maar als mensen vragen hoe oud ik ben zeggen ze wel vaak: 'Jeetje, dat zou ik zeker niet zeggen!'"

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Mijn figuur, mits met kleren aan! Ik ben heel tevreden met mezelf, maar ben ook kritisch. Dan vind ik weer dat ik, in verhouding tot de rest, dikke benen heb. Maar goed, dat is denk ik bij iedereen zo. Zo blijft er altijd iets te mopperen."

Eigen Beeld

Waar complimenteren mensen jou mee?

"Mijn figuur vooral. Al is dat niet echt een verdienste van mezelf, dat zit in mijn genen: mijn moeder was slank en mijn dochter is dat ook. Ik kan ook alles eten, hoef nooit op te letten. Verder vinden mensen mij wel altijd meelevend en heb ik humor, dat is het Jordanese in mij. Dat gaat nooit weg, ook al woon ik al 38 jaar niet meer in Amsterdam."

Ben je waar je had willen zijn?

"Ik wilde vroeger altijd zuster worden. Dat ben ik ook geworden en dat beroep maakt mij nog steeds heel gelukkig. Het klinkt waarschijnlijk een beetje klef, maar het is echt het mooiste beroep dat er bestaat."

Wat houdt je jong?

"Ik sta midden in het leven; mijn werk, mijn (klein)kinderen, mijn man en mijn dieren zorgen ervoor dat ik nodig ben en dat voelt goed. Door mijn werk blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in de medische wetenschap en ik sta mijn digitale mannetje. Omdat ik dat allemaal heel erg leuk vind blijf ik 'jong'." 

Eigen Beeld

Heb je een levensles die je wil delen?

"Een echte les heb ik niet, dat zou ik niet durven! Misschien zoiets als: 'Blijf betrokken bij alles en iedereen! Je (klein)kinderen, de maatschappij, de politiek... Sta open voor nieuwe dingen. Ook als je al (bijna) 60 bent.'"

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je vijftig, zestig of 'nog' ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.