Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ellen ten Broeke
Foto: Eigen Beeld
Mooi op elke leeftijd

Lezeres Ellen ten Broeke (49):
'Ik durf geen botox te gebruiken'

journaliste

Daphne van Rossum

V

Voor onze rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi ongeacht hun gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje'. Wat is jouw beautygeheim en waar ga jij van stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Ellen ten Broeke (49, kapster).

'Voel' jij je leeftijd en waarom wel of niet?

"Ik word deze zomer 50 jaar en denk best na over hoe mijn lijf wel of niet verandert. Ik voel me nog vaak erg jong, maar merk natuurlijk als ik een avondje ben uit geweest dat ik geen 18 meer ben. Maar in het dagelijkse leven kom ik gewoon lekker mee. Ik werk, sport, ben druk met sociale contacten en heb ook nog een huishouden te runnen."

Heb jij beautygeheimen?

"Ik ben niet iemand die veel naar de schoonheidssalon rent, maar als ik ga geniet ik daar wel van. Er word dan altijd gevraagd wat ik zelf gebruik aan producten en meestal laat ik ze raden. Ik lach dan in mijn vuistje omdat ik gewoon de dag met Nivea begin. Ik houd niet zo van veel make-up, maar verzorg bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen wel altijd netjes. Ik heb een verzorgend beroep, dus zie er zelf ook netjes uit, maar blijf wel mezelf."

Schatten mensen je vaak op leeftijd?

"Vorige week had ik nog een feestje waar mij gevraagd werd of ik veel botox gebruik. Ik heb dat nog nooit gedaan, durf dat ook niet! Ik houd van ouder worden op een natuurlijke manier, wel vind ik dat iedereen dat vooral voor zichzelf moet weten. Ik word meestal wel wat jonger geschat, maar vind dat zelf lastig, hoor!"

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Mijn mond en mijn tanden. Mijn tanden verzorg ik ook altijd goed. Ze zijn best wit, dus dat is fijn en ik mag daar ook niet over klagen. Vroeger werd ik als kind gepest met mijn dikke lippen, maar nu is dat alleen maar mooi. Nog een pluspunt: mijn haar is dik, heeft slag en is makkelijk te dragen."

Waar complimenteren mensen jou mee?

"Andere mensen vinden mijn spontaniteit altijd leuk. Ik praat gewoon graag met iedereen en vind het fijn vrolijk te zijn. Natuurlijk heb ik ook weleens een mindere dag, maar ik probeer altijd positief te zijn."

Ben je waar je had willen zijn toen je droomde over 'later'?

"Als kind wilde ik al kapster worden, en ik hou ook echt van mijn vak! Als ik terugdenk aan wat ik allemaal gedaan heb qua werk, dan kan ik best zeggen dat ik ben waar ik had willen zijn. Natuurlijk zijn er altijd dromen, maar ik ben zeker trots op wat ik bereikt heb."

Wat houdt je jong?

"Ik loop ontzettend veel en graag, mijn lijf vindt dat fijn en voor mijn geest is dat heerlijk! Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de Nijmeegse 4-daagse, en daar ben ik nu ook weer hard voor aan het trainen. Ik kom ook in de sportschool. Weet je wat ik denk?  Als je je lekker voelt, houdt je dat dat je ook jong."

Heb je een levensles die je wilt delen?

"Geniet van het leven en van de vriendschappen die je hebt. Geloof in jezelf en volg je eigen pad of doel, zonder blind of dood te zijn voor goed bedoelde adviezen vanaf de zijlijn."

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je vijftig, zestig of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.