Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hélène en haar man Ruud
Foto: Zeeman
Mooi op elke leeftijd

Hélène (65) schittert met haar man
in de Zeeman-reclame

journaliste

Daphne van Rossum

V

Voor onze populaire rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen - ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje' - prachtig. Wat is jouw beautygeheim, waarvan ga jij stralen? En wat houdt je jong? Deze week Hélène Hartmans (65, samen met haar man Ruud (72) bekend van de Zeeman-reclame).

Hélène is de mooie, oudere vrouw die je in een sensuele pose met haar man kunt bewonderen in een reclame van de bekende winkelketen. "Ik ben er zoveel op aangesproken, het overvalt me gewoon. Ik voel me net Susan Boyle; de ene dag was ik nog gewoon Hélène, de dag erna werd ik gebeld door allerlei media.

Dat had ik nooit verwacht. Mijn man Ruud doet al vanaf zijn 48ste modellenwerk en er werd aan mij gevraagd of ik ook interesse had. Ik vind mezelf niet knap of beeldschoon, maar ze vinden het soms leuk om ons als stel te hebben.

Daarvoor reizen we ook af en toe naar het buitenland. Dat vinden we erg leuk om te doen. Samen hebben we vier kinderen. Twee van Ruud en twee van mij. Ik ben inmiddels ook net oma geworden.

Toen ik Ruud ontmoette was ik 53. Ik was zo’n tien jaar gescheiden en werkte in een sieradenwinkel. Ik had hem daar al twee keer gezien, een keer ook met een vrouw. Hij was mij echt opgevallen; zo’n knappe man!

Ook zag ik hem een keer langslopen toen ik net een lift instapte. Toen ik hem later op een salsafeest tegenkwam en we in gesprek raakten wist hij mij zich ook nog te herinneren. Gelukkig bleek hij single. Omdat hij mij thuis had afgezet na dat feest wist hij mijn adres en daarna heeft hij een paar keer witte rozen op de tafel naast mijn deur gezet. Zonder afzender!

Op een dag stond hij aan de deur of ik mee ging wandelen. Ik was net in de tuin aan het werk en ben met kaplaarzen en oude kleren aan met hem meegegaan. Na drie maanden wisten we: we blijven bij elkaar en een jaartje later zijn we getrouwd. Mijn kinderen waren toen 21 en 19, op dat moment woonde er nog eentje thuis, maar ze waren er helemaal oké mee."

Voel jij je leeftijd?

"Zeker, maar het is mooi om te weten dat het gewoon doorgaat. Dat je nog verliefd kunt worden op latere leeftijd. Dat je nog zoveel van elkaar kunt houden en dat intensief kunt beleven. Ook als je ouder bent is het nog fijn om intiem te zijn.

Als dat door je leeftijd bij sommigen misschien niet meer op die manier kan, dan zijn er nog altijd heel veel andere manieren om te vrijen. Het hoeft niet op te houden. Zorg dat je er leuk uit ziet, dat je jezelf goed verzorgt en aandacht besteedt aan je kleding en lingerie. Dat kan net dat steentje bijdragen."

Heb jij een beautygeheim?

"Ik gebruik een eenvoudige crème - een anti-rimpelcrème van Diadermine - en af en toe van Top Secrets Natural Action Exfoliator van Yves Saint Laurent. Maar mijn beste tip is: 'Zorg dat je gelukkig bent'. Dan straal je ook. Ik ben helemaal gelukkig met mijn tweede man. Voor mij is Ruud superman!

En ik heb nog een tip: 'Ik zit niet op social media, zodat ik me niet kan vergelijken met jongere modellen. Daar word je alleen maar ongelukkig van. Ik zie in die spiegel ook heus wel dat ik ouder en rimpeliger word, maar ik ben tevreden en aanvaard mijn leeftijd. Ik benoem liever wat ik wel mooi aan mezelf vind."

Wat is dat dan?

"Mijn benen zijn mooi slank."

Ben je ook ergens minder blij mee?

"Mijn bovenarmen zijn wat dun en daardoor misschien wat rimpeliger."

Schatten mensen je vaak op de juiste leeftijd?

"Ik word niet per se jonger geschat. Gewoon op mijn eigen leeftijd, soms iets jonger, een vijftiger. Mijn kinderen moesten er overigens wel om grinniken dat hun moeder in lingerie op televisie te zien is. Ze vinden het wel mooi. Ik was net oma geworden. Dat was wel bijzonder. Het is op een bepaalde manier toch taboedoorbrekend."

Eigen Beeld

Waar complimenteren mensen je mee?

"Ik ben nog heel slank. Daar doe ik niks voor. Al moet ik zeggen dat ik wel altijd in beweging ben. In het huis of in de tuin; ik doe alles zelf."

Ben je nu waar je altijd hebt willen zijn?

"Zeker, ik ben ontzettend tevreden. Ik had nooit verwacht dat ik ooit nog eens zo in de schijnwerpers zou staan. Ik ben er wel een beetje van geschrokken, had de neiging om me te verstoppen."

Wat houdt je jong?

"De liefde. Het punt is: je lijf wordt ouder, maar in je hoofd ben je nog jong. Je kunt nog net zo verliefd worden als vroeger, dat stopt niet bij vijftig. Dus het maakt niet uit of je 70 of 80 bent. Dat is toch mooi!"

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke, vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je 50, 60 of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee actuele foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.​​