Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marion van den Blik
Foto: Eigen Beeld
Mooi op elke leeftijd

Marion (66): Ik haat sporten,
maar doe het vijf keer per week

journaliste

Daphne van Rossum

V

Voor onze populaire rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen - ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje' - prachtig. Wat is jouw beautygeheim, waarvan ga jij stralen? En wat houdt je jong? Deze week Marion van den Blik (66).

Voel jij je leeftijd?
"Ik voel me 50 en dat is niet omdat de laatste meting aangaf dat dit mijn metabolische leeftijd is. Sinds ik mijn bedrijf heb verkocht ben ik officieel gepensioneerd, waardoor ik nu veel meer tijd heb om bewust te bewegen. Ik ben lid van een prachtige sportschool waar ik zo’n vijf keer in de week te vinden ben - en dat voor iemand die sporten haat. Ik doe bodypump, aquarobic en yoga (yin en hatha).

Soms ga ik na de les nog even naar de Löyly opgieting in de sauna. Heerlijk! Ik merk dat ik er energie van krijg. Daarnaast probeer ik dagelijks zo’n 5 km te wandelen. Hierdoor voel ik me goed en beweeg ik soepel, waardoor ik me ook jonger voel. Natuurlijk merk ik, als ik veel (gezellige) afspraken heb gehad, dat ik ’s avonds eerder moe ben dan vroeger. Maar dat is dan ook fijn van het ouder worden: ik geef daaraan toe zonder me er schuldig over te voelen."

Heb jij beautygeheimen?
"Ik heb nooit gerookt, maar heb van nature een erg droge huid. Smeren is mijn motto. Natuurlijk probeer ik veel water te drinken, maar dat vind ik moeilijk omdat ik dat af en toe gewoon vergeet. Ik maak altijd mijn gezicht schoon voordat ik naar bed ga - dat sla ik echt nooit over - en dan lekker smeren. Mijn handen smeer ik ook altijd in voordat ik ga slapen. Dat zijn zo van die rituelen die er insluipen. Elke twee à drie weken laat ik mijn handen verzorgen en nagels lakken. Ik ben dol op die kleine verwenmomentjes. Oh ja: en nooit zonder lippenstift de deur uit. Je weet tenslotte nooit wie je tegenkomt!"

Eigen Beeld

Schatten mensen je vaak op leeftijd?
"Ik word mijn hele leven al jonger geschat. Ook nu nog, maar ik maak me geen illusies, hoor. Sinds een paar jaar heb ik mijn haar laten uitgroeien en ja, die rimpels… Ik heb in mijn leven veel gelachen, maar ook gehuild. Ik ben er trots op. Ik vind wel dat ik nu genoeg rimpels heb, helaas. Maar moeder natuur trekt zich daar niets van aan. Dus probeer ik maar veel te lachen. Uiteindelijk gaat het om je uitstraling en mensen kijken nooit naar één specifiek mooi of lelijk ding bij een ander, toch?"

Wat vind je mooi aan jezelf?
"Mijn ogen. Ze hebben een speciale kleur. Een ondefinieerbaar grijs-blauw-groen. Als de zon schijnt zijn ze felgroen en lijkt het alsof ze licht geven; als het somber weer is zijn ze lichtgrijs."

Waar ben je minder blij mee?
"Ik zou wel dunnere benen (zowel onder als boven) willen hebben. Elk rokje en elk jurkje staat leuker met slanke benen. Ik was een van de eersten in 1969 die hotpants droeg. Ik maakte het zelf van donkerblauw fluweel mét een omslag. Ik was toen 17 en dat is ook echt de laatste keer geweest dan iemand mij in een kort broekje heeft gezien."

Eigen Beeld

Waar complimenteren mensen jou mee?
"Met mijn ogen en mijn kledingstijl. Mijn hele leven houd ik al van mooie kleren. Verder ben ik erg praktisch ingesteld en heb ik bijna altijd heel snel een oplossing als zich een probleem voordoet. Daar probeer ik ook anderen mee te helpen." 

Ben je waar je had willen zijn toen je droomde over ‘later’?
"Tot mijn 16de dacht ik dat ik actrice zou worden, tot een leraar Nederlands schamper opmerkte dat dat met mijn stem nooit zou lukken. Toen ik er tijdens mijn studie MO Engels achter kwam dat ik veel te weinig geduld had om voor de klas te staan heb ik een type- en stenodiploma gehaald en ben ik op kantoor gaan werken. Ik ben een laatbloeier, want op mijn 39ste begon ik een eigen bedrijf: twee winkels, een groothandel en een webshop in thee. Ik heb door omstandigheden helaas geen stabiele jeugd gehad, maar ik ben blij dat ik altijd mijn eigen weg ben gegaan, waardoor ik heel positief in het leven sta. Ik heb lieve, bijzondere vrienden om me heen, ben sinds acht jaar single en geniet van elke dag. Ik ben een gelukkig mens."

Heb je een levensles die je wil delen?
"Leef bewust."

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke, vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je 50, 60 of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee actuele foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.​​