Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Liesbeth Smits (61) in Mooi op elke leeftijd
Foto: Eigen Beeld
Mooi op elke leeftijd

Liesbeth (61): 'Ik ben
gezegend met goede genen'

journaliste

Daphne van Rossum

V

Voor onze populaire rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen - ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje' - prachtig. Wat is jouw beautygeheim, waarvan ga jij stralen? En wat houdt je jong? Deze week verpleegkundige Liesbeth Smits (61).

'Voel' jij je leeftijd?
“Nu ik bijna 62 ben, kan ik niet ontkennen dat ik het ouder worden meer ga voelen. Ik voel me strammer en heb enigszins last van artrose. Ook worden de uiterlijke kenmerken van het ouder worden steeds zichtbaarder in mijn rimpels en verslapping van mijn huid. Mentaal voel ik me gelukkig jonger dan mijn werkelijke leeftijd.”

Heb jij beautygeheimen?
“Het natuurlijke proces van veroudering kun je tegengaan door zo gezond mogelijk te leven. Dit betekent voor mij gezond eten, op mijn gewicht letten, niet roken en in beweging blijven. Het scheelt natuurlijk ook als je plezier en geluk in het leven hebt. Het is een totaalpakketje.”

Schatten mensen je vaak op leeftijd?
“Ik ben gezegend met goede genen van mijn moeder. De meeste mensen schatten mij jonger. Als ik me pittig en stijlvol kleed, voel ik me ook jonger en straal ik dat uit.”

Wat vind je het mooist aan jezelf?
“Charme en uitstraling zijn van essentieel belang, dat is een groot gedeelte van de schoonheid. Belangrijke kernpunten zijn dat ik goed in mijn vel zit en er verzorgd uitzie: goede kleding en make-up geven de finishing touch. Verder ben ik blij dat ik slank ben en met mijn karakter: ik toon interesse in de mensen om mij heen."

Waar ben je minder blij mee?
“Minder blij ben ik met de huidverslapping die hoort bij deze leeftijd. Ook was ik in het verleden minder blij met mijn onzekerheid. Dit is in de loop der tijd gelukkig afgenomen.”

Waar complimenteren mensen jou mee?
“Ze zeggen dat ik er jong uitzie voor mijn leeftijd, slank ben en me goed kleed.”

Ben je waar je had willen zijn toen je droomde over 'later'?
“Moeilijk te zeggen of ik ben waar ik droomde nu te zijn. Ik had geen échte dromen.” 

Tekst loopt door onder de foto

Wat houdt je jong?
“Ik heb weinig zorgen gehad. Ik heb een gelukkige jeugd gehad en mag nu ook niet klagen wat betreft werk, geld en relatie. Tot nu toe ben ik weinig hobbels op mijn pad tegengekomen en ben ik gelukkig en gezond. Ik voel me een bevoorrecht mens.” 

Heb je een levensles die je wil delen?
“De levensles die ik wil delen komt van mijn moeder die inmiddels is overleden: geniet bewust van het leven, de jaren gaan sneller voorbij dan je beseft.”

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke, vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je 50, 60 of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee actuele foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.​​