Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen beeld
Onvergetelijke vakanties

Bedwantsen, bedorven eten, ontruiming...
Gina's vakantie liep in de soep

Simone van Hugten

O

Om te huilen zijn ze, die dagen waarop alles finaal de mist in gaat. Helemaal pech is het als je net op vakantie bent. Het overkwam Gina Gielissen (57), die vorig jaar in Rome te maken kreeg met bedwantsen, brand, agressie en een ontruiming.

"Ik wilde een goede vriendin trakteren op een reisje. Ze had een zware tijd achter de rug, dus ik dacht: 'Ik ga haar opvrolijken'. Samen met haar en haar twee kinderen besloten we op een niet al te dure vierdaagse stedentrip naar Rome te gaan. Die plek bezoeken was ook nog eens de lievelingswens van de oudste. We verheugden ons er ontzettend op.

Bedwantsen

Het gedoe begon al voor we überhaupt goed en wel in Italië waren. Er kwamen allerlei verzwegen extra kosten bij, wat natuurlijk balen is. En in het vliegtuig hoorde ik hier en daar vervelende opmerkingen over mijn vriendin, die Egyptisch is en een kleurtje heeft. Dat kwetste me, maar ik besloot het te laten rusten.

Toen we in het hotel kwamen, bleek de kamer erg klein voor vier mensen. Het rook er ook vreemd, een beetje muf. We zijn er die dag lekker op uit geweest en kwamen hartstikke moe thuis, dus doken meteen ons bed in. De volgende dag vertelde een van de kinderen dat hij 'een beestje' had gezien. Dus wij kijken, en ja hoor: bedwantsen. Het resultaat? Bultjes op het lichaam en bloedplekken in de lakens. 

Vergassing

Een 'cadeautje' van iemand uit New York, die voor ons in de kamer verbleef. Zoiets is ontzettend lastig schoon te maken, want het zit overal. In het bed, in je kleding.. Later thuis hebben we onze kleding twee maanden in de diepvries moeten leggen om zeker te weten dat ze dood waren.

De kamer ging meteen dicht om vergast te worden, de enige manier om ze weg te krijgen. In Rome stonden er op dat moment vijftien hotels op de wachtlijst voor vergassing, vanwege bedwantsen. Zo vreselijk vies!

Maden

Gelukkig kregen we een nieuw appartement waar we mochten verblijven. Eenmaal op pad om Rome verder te verkennen, bleek het niet mee te zitten met eten. In augustus is Rome verschrikkelijk druk, en ook de Romeinen zelf hebben vrij. Het was alsof daardoor nergens meer iets fatsoenlijks te eten te krijgen was. De maden liepen letterlijk uit de salade. Om niet goed van te worden.

Om even van alle stress te bekomen en goed af te koelen, besloten we naar een waterpark te gaan. In de bus onderweg zagen we van een afstandje zwarte wolken. Wat bleek? Naast het park was er een enorme rubberbrand aan de gang. De lucht zag gitzwart. Uiteindelijk mochten we het park binnen, waar een van de kinderen spontaan een ontzettend heftige bloedneus kreeg van alle spanning. Het leek wel een crime scene

Afrikaanse vluchtelingen

Na een dagje zwemmen, moesten we natuurlijk ook weer met de bus terug. Nou, dat bleek nog een hels karwei. Allerlei bussen kwamen er voorbij, allemaal even stampvol, en geen enkele stopte. Twee uur hebben we daar gestaan met een grote groep andere wachtenden. Toen de bus eindelijk kwam, dacht ik: 'Is dit Armageddon?' Mensen duwden en trokken elkaar uit de bus, alsof het een kwestie van leven of dood was. Bizar.

Maar het allerergste vond ik hetgeen dat er bij ons in de straat gebeurde. Om de hoek werd een pand vol Afrikaanse vluchtelingen ontruimd, die daar al sinds 2013 verbleven. Toen wij er waren, waren de mannen in hongerstaking en sliepen ze op straat. Op de dag dat we vertrokken werden de mannen, vrouwen en kinderen met veel geweld door grote groepen politie en mobiele eenheid weggeslagen.

Onmenselijk

We hoorden ze schreeuwen, zagen het gebeuren en dat raakte ons verschrikkelijk. Ik vond het onmenselijk. Als je zoiets ziet en hoort, vallen de steenharde croissants en zwart gekookte eieren bij het ontbijt in het niet.

Ik wilde nog helpen, maar van het Rode Kruis mocht ik er niet bij. We hebben zitten huilen. Ik baalde ook ontzettend voor mijn vriendin. Zij had deze vakantie het hardst nodig, en dan kom je alsnog zo gestrest terug."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een horrorvakantie gehad?

Vertel het hier...