Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Nar Photos
Onvergetelijke vakanties

Anneke werd overvallen in Antalya:
Ik verstopte me onder tapijten

Redactie VROUW

A

Anneke (41) en haar ex werden slachtoffer van gewelddadige overvallers toen ze op vakantie waren in Turkije in de jaren negentig.

Mijn ex en ik zouden naar Jamaica gaan voor onze huwelijksreis. Ik kreeg echter vier weken voor vertrek een auto-ongeluk en er moest een nieuwe auto komen. Daarom hadden we besloten de vakantie om te boeken naar Turkije.

Niet te ver naar boven

Wij hadden een hotel geboekt in Antalya, waar toen net twee vermoorde Nederlandse meisjes waren gevonden. Maar dat wisten we pas toen we daar aankwamen.

Er was een Nederlandssprekende eigenaar die ons adviseerde om in de avond de berg op te lopen. Je had dan fantastisch uitzicht op de stad. Wij zijn rond 19.00 uur naar boven gelopen. We hadden wat geld bij ons om eventueel een terrasje te pakken onderweg. Er waren veel kleine winkeltjes aan de voet van de berg waar ze allerlei leuk dingen maakten van marmer. We hebben bij een winkeltje nog gekletst met de eigenaar en thee gedronken. Het was een wat oudere, vriendelijke man die ons waarschuwde om niet te ver naar boven te gaan. Het was er niet veilig, zei hij. 

Vijf of zes overvallers

Onze hoteleigenaar had echter tegen ons gezegd dat het absoluut veilig was om te gaan. Wij zijn dus verder naar boven gegaan. Na ongeveer tien minuten te hebben gelopen kwam er een open vrachtwagen langs met ongeveer vijf of zes mannen in de laadbak. Eerst reden ze ons voorbij. De vrachtwagen keerde echter op een gegeven moment om en de mannen sprongen eruit. Ze grepen mij en mijn ex-partner en trokken ons richting de vrachtwagen.

Ik schrok maar kreeg een waas voor mijn ogen. Ik ben gaan bijten en schoppen, heb ze daar geraakt waar ze het meest kwetsbaar zijn. Ik kon loskomen en heb het op een rennen gezet. Ik dacht totaal niet aan mijn toenmalige partner.

Onder tapijten verstopt

Ik ben naar de vriendelijke man van het winkeltje gelopen en vroeg hem mij te helpen. Hij heeft mij onder tapijten in zijn winkeltje verstopt met de opdracht geen geluid te maken en mij zo klein mogelijk te maken. Wat was ik bang toen ik daar lag! Voor mijn gevoel duurde het uren.

De man heeft een vriend van hem gevraagd te gaan zoeken naar mijn ex. Na 35 minuten kwamen ze samen bij het winkeltje aan. De winkeleigenaar was boos op ons. Hij had ons toch gewaarschuwd!? Mijn ex was bont en blauw geslagen, voor een klein geldbedrag. We zijn teruggegaan naar het hotel en de eigenaar wist niet hoe hij zich kon verontschuldigen.

Geen aangifte

We kregen het advies om geen aangifte te doen, dus dat hebben we niet gedaan. We hadden nog maar één ding voor ogen... Zo snel mogelijk weggaan. Terug naar Nederland!

De volgende dag hebben we meteen contact gehad met het reisbureau en 24 uur later waren we weer veilig thuis.

Heb je ook iets heftigs meegemaakt op vakantie? Stuur je verhaal naar de redactie van VROUW.

JIJ op VROUW