Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Lush
Op je mooist

Nooit meer wallen en kringen
met deze tips!

beautyjournalist

Enith Oostlander

V

VROUW-collega Enith brengt als beautyexpert niet alleen wekelijks in VROUW Magazine mooi beautynieuws, ook op de redactie profiteren we regelmatig van haar tips. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Deze keer legt ze uit hoe je wallen kunt wegwerken. Best makkelijk zo blijkt!

Slecht geslapen, teveel gedronken... Wallen kunnen voor een vermoeide uitstraling zorgen. Gelukkig zijn er best wat trucjes om ze (bijna) weg te krijgen. In de loop der jaren verzwakt de werking van het bindweefsel en verliest de huid haar elasticiteit en stevigheid. Het gevolg: de wet van de zwaartekracht treedt in werking en het vetweefsel gaat hangen. 

Hoog kussen

Maar is de oorzaak niet ouderdom maar vocht, dan is het zaak dat je dat afvoert. Dat kan door een liftende oogcrème zachtjes met je ringvingers in de huid te kloppen en het vocht in de ophoping via de lymfeklieren vanaf de neus richting de jukbeenderen de sturen.

Door veel water en/of kruidenthee te drinken houd je de vochthuishouding in balans en wordt het vocht beter afgevoerd. Probeer daarnaast met je hoofd op een hoog kussen te slapen, zodat je minder risico loopt op vochtophoping onder de ogen.

Zwelling verminderen

Naast het afvoeren van vocht kun je wallen laten slinken door kou en cafeïne. Behalve oogcrèmes met koude, metalen applicators helpen ook de volgende stappen: 

Stap 1: Leg een lepel in de vriezer, zodat 'ie lekker koud wordt en leg deze vervolgens met de bolle kant tegen de wal. Je kunt ook een ijsklontje in huishoudfolie wikkelen en zachtjes over de wal wrijven. 

Stap 2: Leg eventueel zo’n tien minuutjes nog twee schijfjes komkommer, aardappel, gebruikte theezakjes of Senseo-pads (cafeïne) op de wallen. De enzymen uit de aardappel zorgen voor een lichtere huid, terwijl de cafeïne voor een goede bloedcirculatie en versteviging van de huid zorgt. 

Stap 3: Zet met een oranje concealer (of oranjerode lipstick) enkele stipjes onder het oog en in de binnenste ooghoeken. Elke crème mag, als deze maar perzik- of abrikooskleurig is.

Blend de stipjes vervolgens zachtjes in de huid met je vingers of een kwastje. Oranjerood corrigeert het blauw in de huid en is daarom perfect voor het verhullen van schaduw en donkere kringen.

Stap 4: Breng daarna wat vloeibare foundation (met licht reflecterende deeltjes) aan onder het oog. 

Stap 5: Breng als laatste een highlighter aan onder de wal, dus op het gebied dat niet uitsteekt, en vervaag deze zachtjes. Het licht reflecteert, zodat je onmiddellijk een frisse oogopslag krijgt. En wie wil dat nu niet!