Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: The Coucou club
Op je mooist

Jade, rozenkwarts...
Rollen maar!

beautyjournalist

Enith Oostlander

B

Beautycollega Enith komt als beautyexpert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Deze week pakte ze op de redactie een nieuw hebbeding uit.

Ontspannende skincare-routines uit Azië, argan-olie uit Marokko of tea tree uit Australië: ik ben dol op beautyrituelen en ingrediënten uit andere landen. Zo gebruik ik de konjac spons uit Japan om mijn gezicht te reinigen en een edelsteen uit China om mijn gezicht mee te masseren.

Jaderoller

Zo’n massagesteen van jade, rozenkwarts, wit marmer of rood agaat gebruik je om je gezichtsolie, serum, dag- of nachtcrème aan te brengen en heeft behalve een verjongende ook een helende werking op de huid.

Maar afgelopen week pakte ik op de redactie een nieuwe variant van de steen uit, namelijk de jaderoller. De zachtgroene gezichtsroller is gemaakt van 100% prachtig jade en heeft behalve een zuiverende ook een rustgevende werking en positieve werking op het zenuwstelsel.

Masseren

Behalve dat ik ‘m heel mooi vind, maakt de roller het masseren een stuk makkelijker. Met de grote roller rol je via de kin over de kaaklijn richting de jukbeenderen, over het voorhoofd en in de hals, terwijl je de kleine roller onder en rondom je ogen kunt gebruiken.

En heb je de roller liever in het roze? Dan kan dat ook, want hij is er ook van rozenkwarts. Rozenkwarts staat voor liefde, verhoogt het zelfvertrouwen, vermindert stress en balanceert emoties. Liefst wil ik ze allebei! 

Schrapen

De oorsprong van de roller ligt in China. Daar wordt de gladgeslepen edelsteen of roller toegepast tijdens de medische Guasha-behandeling. Guasha betekent eigenlijk het wegschrapen (Gua) van vervuilde deeltjes (Sha) op de huid door blokkades van energiebanen op te heffen.

Om het masseren makkelijker te maken gebruikt men vooraf een olie en wordt edelsteen gebruikt voor het 'schrapen'. En nu kun je dus ook thuis aan de slag met bindweefsel, want de rollende beweging zorgt voor een betere doorbloeding en bevordert lymfedrainage- de afvoer van giftige stoffen - waardoor donkere kringen, wallen en opgezette oogleden minder zichtbaar worden. Daarnaast verstevigt het rollen de gezichtsspieren en verbetert het de elasticiteit en de teint van de huid.

Rimpels

De jade- of rozenkwartsroller, beauty- of guasha-stone kost ongeveer 35 euro. En zo gebruik je 'm:

Stap 1: Breng als eerste een oogcrème, gezichtsolie, serum, dag- of nachtcrème aan op de gereinigde huid;

Stap 2: Kijk welk gebied je wilt masseren en rol in zo’n vijf tot tien minuten het product in de huid. Wil je rimpels bestrijden, wallen aanpakken, de huid verstevigen en/of laten stralen? Rol dan altijd in opwaartse bewegingen, dus van binnen naar buiten;

Stap 3: Bewaar de roller voor een verkoelend en extra verstevigend effect in de koelkast. Een koele roller helpt supergoed bij wallen onder de ogen. Gebruik de kleine roller en rol de oogcrème onder en rond de ogen in de huid. Door de koelte worden zwellingen minder;

Stap 4: Maak de roller schoon met een vochtige doek.