Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Kiehl's
Op je mooist

IJzel, sneeuw, kou...
Zo overleeft jouw huid de winter

beautyjournalist

Enith Oostlander

V

VROUW-collega Enith komt als beauty-expert niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Heb jij ook zo’n last van een trekkerige huid? Dan is dit populaire middeltje alles wat je momenteel nodig hebt. 

Ja hoor, het is weer zover: mijn krullen blijven door de vrieskou steil en de huid van mijn gezicht voelt trekkerig, droog en heeft amper nog kleur. De kou (of is het de verwarming), wind en sneeuw hebben meteen hun weerslag op mijn huid. Tijd dus voor een vettere crème met een geliefd winteringrediënt: glycerine.

 

Vol en stralend

Of je nou lekker binnen zit of buiten door de sneeuw moet ploeteren; wat je op dit moment nodig hebt is een crème met glycerine. Voor je gezicht, maar ook voor je lichaam. Glycerine is een populair middeltje dat het vermogen heeft om vocht aan te trekken en vast te houden.

Een droge of trekkerige winterhuid voelt daardoor meteen soepel en gehydrateerd aan. Glycerine vult de minuscule scheurtjes in de huid, zodat de huid er onmiddellijk glad, lekker vol en stralend uitziet.

Glycerol

Zoek het dus ook in de ingrediëntenlijst van cleansers, bodywashes en handcrèmes. En stap ’s winters eens over op de glycerinezeep, een transparante zachte zeep waar meer glycerine in zit dan in een normale zeep. Deze zeep irriteert niet en werkt juist goed bij een droge of gevoelige huid. Zelfs bij psoriasis.

De chemische namen van glycerine zijn glycerol, 1, 2, 3-propaantriol en trihydroxypropaan en het is afkomstig uit plantaardige of dierlijke vetten. Bij cosmeticaproducenten is het een geliefd ingrediënt, aangezien het veilig is voor elk huidtype. Het is bovendien een handig middeltje om mee te mengen: veel stoffen lossen beter op in glycerine dan in water. Daarnaast zorgt glycerine ervoor dat een product niet uitdroogt. 

Statisch haar

Glycerine in haarproducten zorgt voor zacht haar met meer glans. In principe is het minder geschikt voor fijn haar, maar in de winter kan het juist een positief effect opleveren. Door borstelen met een plastic borstel, föhnen en het dragen van wollen mutsen en sjaals worden haren elektrostatisch geladen, waardoor ze statisch worden. Maar ook de droge lucht en de lage luchtvochtigheid in de winter zorgen ervoor dat haren gaan knetteren.

Hydraterende shampoo’s voor droog winterhaar zijn dan ook de oplossing. Gebruik na het wassen een conditioner. Zo wordt het haar zwaarder en minder gevoelig voor elektrische lading. Daarnaast kan haarlak ook goed helpen!

Lekker in je vel

Misschien heb je glycerine al lang op je plankje staan, dus haal alles uit de kast en check je lipbalms, dagcrèmes, nachtcrèmes en verzorgingsproducten. Het middeltje is natuurlijk ook fijn als je op wintersport gaat. Op welke heuvel je je ook bevindt, sleeën, skiën of sneeuwballen gooien wordt alleen maar leuker als je lekker in je vel zit.    

Jij op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je daarover vertellen?

Stuur ons een berichtje