Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Soap Company
Op je mooist

Geef je huid een boost
met een ampul

beautyjournalist

Enith Oostlander

B

Beautycollega Enith komt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op beautygebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Dit keer heeft ze het over het smeren van ampullen.

Heb jij een huid die vermoeid en/of droog is en/of pigmentvlekjes heeft? Ren dan niet meteen naar de specialist, want met een beetje selfcare en extra aandacht knapt je huid vaak al een heel stuk op. Ampullen met hoog gedoceerde werkstoffen zijn momenteel een trend. 

Glazen buisje

Zo’n ampul bevat een hoge concentratie (acht keer meer dan in een crème) van een werkstof met een specifieke werking. Zo kun je kiezen uit hyaluronzuur, vitamine A (retinol), vitamine C, salicylic acid en peptiden...

Allemaal verkrijgbaar in een set van zeven á tien stuks voor een opknapbeurt van een week of tien dagen. Om de werkstof in de ampul goed te houden zit het vaak verpakt in een donker gekleurd glazen buisje.

Pamperen

Je breekt het bovenste gedeelte voorzichtig af en brengt het concentraat dagelijks één of twee keer na het reinigen van je gezicht aan. Liefst in de vorm van een massage, zodat je meteen de microcirculatie op gang brengt, om de huid vervolgens te pamperen met je dag- of nachtcrème.

Voor het beste resultaat gebruik je de ampullen vier weken achter elkaar. Merken die hoog geconcentreerde ampullen naast hun huidige collectie crèmes aanbieden zijn bijvoorbeeld Soap Company, Mádara, Collistar, Babor, Perricone en Douglas. 

Vocht

Want heb je last van volumeverlies, rimpels of een droge huid? Dan kun je kiezen voor ampullen met hyaluronzuur. Hyaluronzuur (of hyaluronic acid) is een ingrediënt dat als een magneet werkt om vocht vast te houden.

Het is van nature aanwezig in de diepere lagen van de huid, maar hoe meer hyaluronzuur, hoe beter de elasticiteit. Het geeft niet alleen direct resultaat, het zorgt tevens voor langdurige hydratatie.

Pigment

Vitamine A (oftewel retinol), is de juiste werkstof bij pigmentvlekjes en rimpeltjes. Het  is een antioxidant die de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en de groei van de cellen ondersteunt. Het wordt ook wel 'de reparerende vitamine' genoemd.

Het vermindert huidverkleuringen en maakt rimpels minder diep. Bovendien verhoogt het de productie van hyaluronzuur in de huid. Gebruik het het liefst in de avond en vergeet de volgende dag geen zonnebrandcrème met hoge filter te smeren.

Egaler

Vitamine C is een goede keuze wanneer je je huid wilt verstevigen of egaler wilt krijgen. Mits de hoeveelheid meer dan 4% is en het luchtdicht in donker glas is verpakt.

Want vitamine C die in aanraking met licht of zuurstof is geweest verliest namelijk zijn werkzaamheid. Gebruik een ampul met deze vitamine dan ook direct. Deze antioxidant stimuleert niet alleen de aanmaak van collageen, het helpt tevens roodheid en pigmentvlekjes te verminderen en de huid te egaliseren.

Masseren

Maak van het aanbrengen een ontspannen moment door het concentraat rustig in te masseren. Giet het ampul voorzichtig leeg in je handpalmen en maak zachte roterende bewegingen van binnen naar buiten om het product te verdelen.

Eindig in de hals en druk nog even zachtjes in de kuiltjes boven je sleutelbeenderen om het lymfesysteem aan te wakkeren. Doe hetzelfde met je dag- of nachtcrème.